2024/05/19

Pas merą – net dėl vapsvų lizdo kamine ar šulinio valymo

Virgilijus Bernotas išsakė bendruomenės planus dėl didesnių patalpų.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Rajono gyventojai dėl jiems rūpimų įvairių bėdų gali asmeniškai kreiptis į Savivaldybės merą. Priėmimai vyksta kiekvieną pirmadienį. Įvairiausias, net pačias netikėčiausias žmonių problemas kartais tenka padėti spręsti. Mero priimamasis neretai tampa viena iš paskutiniųjų instancijų, kur beldžiasi savo problemų sprendimo kitur neradę gyventojai.

Salamiesčio bendruomenė nori plėstis

Pasak žmones registruojančios vyresniosios mero padėjėjos Giedrės Matijosaitės, vidutiniškai pirmadieniais savo kabinete rajono vadovas sulaukia penkių šešių interesantų. Kartais nusidriekia ir ilgesnė žmonių eilė.
Šį pirmadienį prie priimamojo durų laukė tik du gyventojai.

Pasikalbėti atėjo Salamiesčio bendruomenės pirmininkas Virgilijus Bernotas. Jo vadovaujama bendruomenė naudojasi dalimi buvusio vaikų darželio patalpų Salamiestyje. Atlaisvinus kitą pastato dalį, nutarta kreiptis dėl jų panaudos. „Buvusiame darželyje veikė parduotuvė, ją uždarius niekas nieko čia nebenori daryti. Galvojame, kad galėtume įrengti atskirą šarvojimo salę, sporto salytę“, – pasakojo V. Bernotas.

Bendruomenės patalpose rengti šermenis pageidauja ne tik Salamiesčio, bet ir aplinkinių kaimų žmonės. Jei toje pačioje salėje ruošiami ir gedulingi pietūs, labai nepatogu. „Velionį išnešus reikia greitai viską sutvarkyti, sustatyti, padengti stalus. Buvusioje parduotuvėje yra keli atskiri kambariai. Galėtume įrengti salę, kitame laisvame kambarėlyje – poilsio vietą“, – kalbėjo pirmininkas.

Naudotis atlaisvintomis patalpomis mero Dainiaus Bardausko siūlymo bendruomenė buvo sulaukusi ir anksčiau, tačiau dar dvejojo. „Pradžioje abejojome. Reikės remonto, o tokių projektų dabar nebėra. Vis dėlto pasitarę su bendruomenės taryba nutarėme bandyti. Dalį susitvarkysime iš savo lėšų, gal ir Savivaldybė prisidės“, – teigė V. Bernotas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video