2024/05/19

Petardų triukšmui gyventojai – pakantūs

Kalėdų eglutės įžiebimo šventės fejerverkai, pasak pardavėjų, kainuoja 600 eurų. Juos gali leisti tik pirotechnikas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Artėjant žiemos šventėms vakarai vis dažniau nusispalvina petardų šviesomis. Vyresnius kartais toks triukšmas erzina, o jaunimui – tai didelė pramoga. Mat įsigyti nelabai galingą pirotechnikos priemonę galima ir nuo keturiolikos metų. Policija įspėja, kad tokios linksmybės gali baigtis ir baudomis.

Aktyviausi pirkėjai – vaikai

Gruodžio 10 dieną Kupiškio miesto aikštėje įžiebta Kalėdų eglutė. Įžiebimo šventės metu į orą paleisti fejerverkai už 600 eurų. Tokią jų kainą įvardijo įspūdingą pirotechnikos priemonę pardavusios įmonės „Valrima“ pardavėjas Aivaras.

Šios bendrovės medžioklės reikmenų parduotuvėje, A. Purėno gatvėje, prekyba pirotechnikos priemonėmis vyksta visus metus. Aišku, aktyviausiai petardų ieškoma prieš žiemos šventes. Kol kas, pasak kalbinto pardavėjo, fejerverkų prekyba tokia kaip ir įprastai.

Jei seniau petardas buvo galima įsigyti tik pilnamečiams pirkėjams, tai kelinti metai jas gali įsigyti net ir keturiolikmečiai. Seimas priėmė įstatymo pataisas, lengvinančias prekybos petardomis ir panašiomis priemonėmis tvarką. Todėl ne vienas pirotechnikos priemonių prekybą pradėjęs verslininkas skuba išsikabinti informaciją apie tokias prekes.
Šešiolikos metų pirkėjus aptarnauti žada ir prekybos centre „Maxima“ fejerverkų prekystalį pasistačiusi Gustė Stanionienė. Gyventojai, anot jos, jau ieško fejerverkų, tačiau didžioji dalis jos klientų – vaikai, perkantys nelabai pavojingas petardas. Didesnė rimtų fejerverkų prekyba, pasak pašnekovės, laukia prieš pat Kalėdas, Naujus metus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video