2024/04/25

 

Kasmetinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus 2016“

Lietuvos miškininkai eglių šakas gyventojų Kalėdoms dalins jau aštuntą kartą.
Virginijaus Stapulionio nuotrauka

Lietuvių pamėgta akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ vyks ir šiemet. Šalies urėdijų miškininkai aštuntą kartą ruošia eglučių šakas ir šiemet jas žada dalyti gruodžio 20 dieną.

VĮ Kupiškio miškų urėdijos miškotvarkos inžinieriaus Virginijaus Stapulionio žiniomis, eglišakių kupiškėnai minėtą dieną sulauks įprastoje vietoje – „Kupiškėnų turgaus“ (B. Žekonio g. 1) automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Gruodžio 20 dieną aštuntąjį kartą visų 42 urėdijų miškininkai pasklis po šalies miestus ir miestelius su miško dovanomis. Šios tradicinės akcijos pradžia 13 valandą“, – sakė pašnekovas. Pernai akcijos metu Kupiškyje išdalyta apie 470 eglės šakų. Tai šiek tiek mažiau, palyginti su 2014 metų akcija.
Šiais metais miškininkai irgi žada paruošti – apie 500 eglės šakų.

Pasak miškotvarkos inžinieriaus, kartais į akciją atėję gyventojai prašo pušies ar kitų spygliuočių šakų. Pašnekovas primena, kad miškininkai dalys tik eglišakes: „Kalėdų ir metų pabaigos švenčių simbolis yra eglutė arba jos šaka. Dažnai žmonės, atėję į šią akciją, ieško pušies šakų. Dar kartą visus žmones norime nuraminti, kad tai yra eglės šakų dovanojimo akcija, o ne kitaip.“

Miškininkai sulaukia ir gyventojų priekaištų, kad esą jiems privežė šiukšlių ir nušiurusių šakų. Girininkijų darbuotojai tvirtina eglišakių ieškantys tikrai ne dėl skaičiaus; transportuojant, kelis kartus perkraunant jos šiek tiek apsilaužo, nubyra kankorėžiai. Be to, tai nėra verslas ir pelno iš šios prekybos kaupimas – per akciją dovanojamos šakos, kad žmonėms, ypač seneliams, nereikėtų kažkur toli jų ieškoti ar kažkieno prašyti.

„Visi tokie „pasikandžiojimai“ šiek tiek menkina mūsų pastangas ir gražias tradicijas. Laukiame iš gyventojų supratingumo – kurkime kartu šventinę Kalėdų nuotaiką“, – ragino V. Stapulionis.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video