2024/05/19

 

Aleksandrijos gyventoją į neviltį varo turto įteisinimas

Kone auksiniu tapsiantis Vidmanto Simanavičiaus priestatukas.
Autorės nuotrauka

Vieni tautiečiai tik svajoja gyventi gražiau ir patogiau, o kiti imasi realizuoti šiuos planus, bet vietoje išsvajoto patogumo įsigyja tik didelį galvos skausmą.
Taip nutiko ir vienam Kupiškio rajono Aleksandrijos kaimo gyventojui, kuris susidūrė su sunkumais įregistruoti Registrų centre priestatą prie daugiabučio namo.

Gerino buitį – gavo galvos skausmą

Aleksandrijos gyventojas Vidmantas Simanavičius papasakojo, kad sugalvojo prie savo buto pirmame aukšte pasistatyti priestatuką (buitinės paskirties patalpėlę skalbimo mašinai pastatyti, tualetui). Šis žmogus gyvena keturbučiame name. Statybai buvo gavęs visų kaimynų sutikimą. Turi Savivaldybės išduotą statybos leidimą ir projektą. Yra išsipirkęs pusę to namo kiemo. Baigęs statybos darbus V. Simanavičius nuo šių metų pavasario pradėjo rūpintis priestato įregistravimo Registrų centre reikalais. Ten sužinojo, kad norint įregistruoti tą priestatą, reikia atlikti viso namo kadastrinius matavimus. Tai kiekvienam butui kainuotų po 100 eurų. Visi jo kaimynai nesutinka, kad būtų atliekami matavimai, ir tuo labiau sumokėti už juos. Taigi jam vienam šie matavimai atsieitų 400 eurų.

Pasak V. Simanavičiaus, Registrų centre jam paaiškino, kad yra tokie įstatymo reikalavimai ir nieko čia pakeisti negalima.

„Keisti tie įstatymai Lietuvėlėje. Geriau gyventi visiškai neskatinantys, net tam kelią užkertantys. Prieš tas statybas ir kaimynui, gyvenančiam virš manęs, ir kitiems siūliau pasekti mano pavyzdžiu, bet nė vienas statyboms nesiryžo. Žinau, kad ankstesni įstatymai tokių priestatų statyboms nekėlė ypatingų reikalavimų. Jau pradėjus tuos darbus įstatymai keitėsi. Dabar reikalaujama iš naujo atlikti viso namo kadastrinius matavimus. Negi neužtektų pakoreguoti tik mano buto inventorizacijos bylą? Kam reikia visą namą permatuoti?“ – retoriškai klausė pašnekovas.
Žmogus nuogąstavo, kad jam laiku neįregistravus to priestato, reikės mokėti 200 eurų administracinę baudą.

„Aš nemokėsiu, geriau tą priestatą nugriausiu. Ir ate, Lietuvėle. Išvažiuosiu į kokią Ispaniją. Ne veltui žmonės iš čia bėga. Čia ne tėvynė, o pamotė. Valdžios žmonės nesuvokia dažnai realaus gyvenimo, žiūri tik naudos sau“, – liejo nuoskaudą vyriškis ir svarstė, ar nepradėjus su Registrų centru bylinėtis.

Jis pridūrė, jog visgi dar rusena mažytė viltis, kad atėjus naujai valdžiai galimos šviesesnės permainos, kad bus atsižvelgta į paprastų žmonių lūkesčius, kad bus mažiau biurokratinių kliūčių sprendžiant įvairias problemas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video