2024/05/19

 

Šiaudinę prakartėlę šiemet sups didesnė žvėrelių banda

Į Kupiškį užvakar atvežtos šiaudinės skulptūros.

Autorės nuotrauka

Pastaruoju metu Kupiškyje vis atsiranda naujų miesto puošybos akcentų, bylojančių, kad Kalėdos – čia pat.

Gruodžio 1-ąją į miestą atkeliavo ir gausi šiaudinių skulptūrų kolekcija.

Gamtos grožiu ir jaukumu dvelkiantys šiaudiniai dirbiniai kaip ir pernai įkurdinti tuščiame lauke ties Krantinės ir Gedimino gatvių sankirta, beveik priešais Kupiškio kultūros centrą.

Praėjusio ketvirtadienio rytą šioje vietoje virė darbas. Būrys vyrų iš didžiulio sunkvežimio kėlė šiaudines skulptūras ir nešė į joms numatytą vietą. Kur, ką statyti, vyrams nurodinėjo pati šių skulptūrų autorė Gražina Vilimienė iš Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietės.

Pernai šioje vietoje irgi stovėjo jos iš šiaudų padarytos skulptūros – prakartėlė, ožys ir beždžionė. Pastaroji taip pagerbta, nes simbolizavo šio gyvūno metus. Visi šie dirbiniai gerai išsilaikė ir po metų vėl atkeliavo į Kupiškį kartu su naujomis skulptūromis – penkių elnių banda, trimis kiškiais ir ateinančių metų simboliu gaidžiu. Šiemet šalia skulptūrų bus pastatytos ir kelios eglės.

„Ketinama prieš kiekvienas Kalėdas čia įkurdinti šiaudinukus. Prakartėlė, kaip ir pernai, bus apšviesta. Kasmet atsiras nauja metų simbolio skulptūra. Toks yra rajono Ūkininkų sąjungos narių sumanymas“, – sakė šiaudinių skulptūrų autorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video