2024/05/19

 

Savivaldybė tramdys statybos triukšmautojus

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Statybos darbų triukšmo nebepakenčiantys gyventojai gali skųstis savivaldybei. Šią Vyriausybė įpareigojo tokiam darbui turėti statybos darbų triukšmo kontrolierių.

Kupiškio rajone statybos darbai tokie vangūs, kad čia, pasak vietinės valdžios, užteks ir turimų specialistų, kurie vykdys triukšmo tramdymo funkciją. Tuo tarpu gyventojams labiau reikėtų darbo kokybės nei triukšmo kontrolierių.

Triukšmo kontrolieriai

Kartais dar pasitaiko skundų dėl ūkininkų vairuojamos technikos, didesnės gamybos ar kokių nors prietaisų skleidžiamo garso. Įsibėgėjus renovacijai, žmones ėmė varginti ir statybos darbų keliamas triukšmas. Todėl lapkričio 9 dieną Lietuvos Respublikos Vyriausybė patvirtino Triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose, kontrolės vykdymo tvarkos aprašą. Ir įpareigojo, kad savivaldybėse atsirastų statybos darbų triukšmo kontrolieriai.

„Ligi šiol daugiabučių namų gyventojai su skundais dėl jų name ar greta jo vykdomų statybos darbų triukšmo dažniausiai skųsdavosi Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai prie Aplinkos ministerijos, tačiau jos specialistai, kontroliuojantys statybos teisėtumą, neturi įgaliojimų veikti triukšmo valdymo srityje. Dabar tokie įgaliojimai suteikti savivaldybių statybos darbų triukšmo kontrolieriams“, – žiniasklaidai sakė Aplinkos ministerijos atstovai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video