2024/05/06

Parlamentarams uždavė namų darbų

Kupiškio rajono gyventojų išrinkti Seimo nariai (iš kairės: Viktoras Rinkevičius, Jonas Jarutis ir Raimundas Martinėlis) atvyko į susitikimą su rajono valdžia.
Vėjo Žilio nuotrauka

Kupiškio rajono meras į pirmąjį susitikimą pasikvietė rajono apygardose išrinktus Seimo narius. Jiems buvo pateiktos pirmos užduotys, susijusios su Kupiškiui svarbiais dalykais.

Ligoninės likimas

Vakar meras Dainius Bardauskas sulaukė oficialaus Jono Jaručio, Raimundo Martinėlio ir Viktoro Rinkevičiaus vizito. Šie vyrai Biržų–Kupiškio ir Sėlos rinkimų apygardose buvo išrinkti į naują Lietuvos Seimą. Tarp jų dar yra biržietis Audrys Šimas, kuris į susitikimą su meru negalėjo atvykti.

Pasidžiaugęs, kad Kupiškis dar niekada neturėjo tiek parlamentarų, rajono vadovas suskubo diktuoti pirmąsias užduotis svečiams. Viena jų Seimo narių laukia jau šiandien. Politikai spręs, kokių pataisų reikia dabar veikiančiam Sveikatos įstatymui.

Kupiškio valdžia tikisi pagaliau pajudinti įsisenėjusį rajono ligoninės klausimą. Viliamasi, kad bus atverti keliai šią įstaigą prijungti prie Panevėžio respublikinės ligoninės ir steigėjais įvardyti ne tik Kupiškio rajono savivaldybę, bet ir Sveikatos ministeriją. Toks sprendimas, mero nuomone, leis lengvinti rajono ligoninės finansinę naštą ir išspręs gydytojų trūkumo klausimą.

Seimo nariai, diskutuodami apie būsimas pataisas, taip pat užsiminė, kad gali atsirasti sąlygos sujungti pirminio ir antrinio lygio sveikatos įstaigas. Tada rajono Pirminės asmens sveikatos priežiūros centras susijungtų su ligonine.
„Taip jau kažkada buvo ir laikėmės“, – teigė Seimo narys J. Jarutis.

Meras replikavo, kad rajono poliklinika kreivai žiūri į tokias jungtuves, nes jai skolose skęstanti ligoninė būtų girnapusė po kaklu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video