2024/05/06

 

Pagerbti gražiausių rajono sodybų šeimininkai

Apžiūros-konkurso „Gražiausios Kupiškio rajono sodybos 2016“ dalyviai, komisijos nariai ir svečiai.
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį į tradicinį renginį visuomenei kupiškėnus pakvietė Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius. Apžvelgti per metus nuveikti darbai, pagerbti apžiūros-konkurso „Gražiausios Kupiškio rajono sodybos 2016“ dalyviai.

Aptarė nuveiktus darbus

Į Kupiškio kultūros centro vitražų salę susirinkusius Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus narius, svečius pasveikino draugijos valdybos pirmininkas Rimvydas Latvys. Jis priminė, kad nors Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius gyvuoja seniai, jo veikla buvo kiek prigesusi. Praėjusių metų gruodį buvo išrinkta nauja draugijos valdyba, kurią sudaro Algirdas Gasiūnas, Romualda Stovolos, Euchrida Sipavičienė, Rimantas Jocius, Janina Daukienė, Vigilija Grigienė ir Lina Matiukaitė. Vadovauti draugijai prieš beveik metus paskirtas R. Latvys. „Su šiais profesionalais man buvo nedrąsu, tačiau jei patikėjo eiti šias pareigas – reikia dirbti. Sausį sukūrėme 2016 metų veiklos planą“, – pasakojo draugijos pirmininkas.

Vieno valdybos posėdžio metu nuspręsta, kad vėl reikia atgaivinti nuo 2012 metų nebevykusią gražiausių rajono sodybų apžiūrą. Kaip tik tuo metu buvo paskelbtas rajono nevyriausybinių organizacijų projektų konkursas ir Lietuvai pagražinti draugija nutarė jame dalyvauti. Užpildžius paraišką ir gavus finansavimą dalį lėšų nutarta skirti idėjai papuošti Krantinės gatvę gėlėmis, kitą – gražiausių rajono sodybų apžiūrai-konkursui.

R. Latvys priminė, kad draugija per šiuos metus palaikė ir kitokią iniciatyvą gražinant gimtąjį kraštą – balandį jos nariai dalyvavo nacionalinėje miško sodinimo talkoje bei akcijoje „Darom“. Birželį Kupiškį aplankė Lietuvai pagražinti draugijos dviratininkų žygio „Per žydinčią Lietuvą“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir draugijos įsteigimo 95 m. sukakčiai, dalyviai.

Liepos 1-ąją valdybos nariai susiruošė į kelionę po gražiausias rajono sodybas. Nors informacija apie konkursą, pasak R. Latvio, buvo plačiai skelbiama, pabijota, kad dalyvauti ryšis mažai, todėl kreiptasi pagalbos į seniūnijų seniūnus. Jie ir pasiūlė daugiausia – devynias gražias sodybas. Iš viso komisija aplankė dešimt puikiai besitvarkančių, savo aplinką gražinančių šeimų visame rajone. „Visos šios sodybos savotiškai skirtingos. Vieni žmonės tvarkosi patys, antri – pasitelkę į pagalbą specialistus, tačiau visi – labai gražiai. Stebina tai, kad paprasti žmonės geba sukurti tokį grožį“, – kalbėjo Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus pirmininkas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video