2024/05/07

 

Ligoninė ieško gydytojo akušerio-ginekologo

Autorės nuotrauka

Planuojama, kad Kupiškio ligoninėje konsultacijas teiks gydytojas akušeris-ginekologas. Šio specialisto ligoninėje buvo atsisakyta, tačiau paaiškėjo, kad tokia paslauga privaloma.

Vėl konsultuos

Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė sakė, kad ši paslauga ligoninėje buvo teikiama prieš penkerius metus, tačiau ji nepasiteisino. „Sunku pasakyti kodėl – ar specialistas neatitiko pacientų lūkesčių, nes išlaidos už šios paslaugos teikimą buvo didesnės už pajamas – tiesiog konsultacijų buvo teikiama per mažai ir to buvo atsisakyta. Dabar reikalavimai tokie, kad vėl turime grąžinti šią paslaugą ir ieškoti specialisto“, – kalbėjo R. Ramanauskienė.

Pašnekovės teigimu, peržiūrint ligoninės licencijos atitikimą ministerijos keliamiems reikalavimams paaiškėjo, kad pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą, teikiant antrines ambulatorines paslaugas gydytojo akušerio-ginekologo paslauga yra privaloma. „Specialisto ieškome jau visą mėnesį. Vietoje jų nėra, turime tik vieną gydytoją, kuri dirba Pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, todėl dairomės atvykstančio. Gydytojų-akušerių trūksta, jie daugiausia dirba centruose“, – kalbėjo R. Ramanauskienė. Anot jos, ieškoma ir aplinkiniuose miestuose, ir toliau – didmiesčiuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video