2024/05/07

 

Trys broliai ir piktas jautis

Atokiame vienkiemyje šeimininkaujantis jautis gąsdina kaimynus.
Autorės nuotrauka

Istorija sena kaip pasaulis: trys broliai, žemės dalybos ir ilgi metai nesantaikos. Tik viena detalė išskirtinė – į brolių karą įsijungė sulaukėjęs jautis. Prieš tris savaites jis mirtinai sužalojo savo šeimininką, o dabar vaikšto laisvas ir gąsdina kaimynus, kurie nuo gyvulio ginasi tik traktoriumi. Į šį konfliktą jau įsitraukė seniūnas ir gyvūnų gerovės specialistai.

Jautis – laisvėje

Vieną dieną „Kupiškėnų mintis“ pasiekė skambutis iš kito rajono. Pašnekovė stebėjosi, kad keisti mūsų krašto įvykiai sklinda už Kupiškio rajono ribų, ir pradėjo pasakoti apie vienkiemį Maksvyčių kaime (Noriūnų sen.). Čia esą prieš tris savaites jautis užbadė savo 76 metų šeimininką Vladą Vėtą. Tuo viskas nesibaigė – po laidotuvių gyvulys dar tebevaikšto laisvas aplink sodybą, nuklysta į kaimynų kiemus ir gąsdina žmones. Mirusio vyro tvarte esą dar tebėra karvė su veršeliu ir neaišku, kas juos prižiūri.

Nuvykti iki atokios Maksvyčių sodybos buvo gana sudėtinga po polaidžio klampiais keliukais. Užsukę į arčiau stovinčią sodybą sutikome patį jaučio savininko brolį Rimantą Vėtą. Vyras su žmona patvirtino, kad sulaukėjęs gyvulys iš tiesų iki šiol tebevaikšto lauke ir dažnai ateina iki jų kiemo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video