2024/05/19

 

Zoro legenda atgyja kultūros centre

Senųjų metų palydų muzikinio spektaklio „Zoro legenda“ idėjos autorė, režisierė Neringa Danienė (dešinėje), Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė ir Informacijos ir sklaidos skyriaus vedėja ir kultūrinės veiklos vadybininkė Karolina Vaižmužytė.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Šventiniu laikotarpiu, gruodžio 30-ąją, Kupiškio kultūros centras visus vėl pakvies į senųjų metų palydų muzikinį spektaklį. Jungtinė Kupiškio ir Vilniaus kūrėjų komanda žiūrovus nustebinti pasiryžusi antrą kartą. Publika jau matė pasaką „Gražuolė ir Pabaisa“, o šį kartą bus pateikta legendos apie Zoro muzikinė interpretacija. Čia pasirodys visoje šalyje gerai žinomas dainuojantis aktorius, visuomenei pažįstami kupiškėnai, mėgėjų meno kolektyvai.

Scenoje – garsusis Zoro

Muzikinio senųjų metų palydų spektaklio režisierė Neringa Danienė tvirtino, kad vos nuvilnijus kultūros centro renginių sezono atidarymo šventei iškart pradėta ruoštis didelę kūrėjų komandą suvienijančiam vienam didžiausių metų projektų. Jo idėja buvo aiški jau anksčiau, o dabar prasideda kūrybinis procesas – vaidmenų skirstymasis, pasiruošimas. „Šiais metais pasirinkome legendą apie Zoro. Pagal šią istoriją pastatyta daug filmų. Mes turime savąjį Tadą Blindą, o Lotynų Amerikoje yra Zoro – gelbėtojas, nuskriaustųjų gynėjas. Toks herojus populiarus, mylimas ir vaikų, ir suaugusių. Pagrindinės temos – be galo aktualios visais laikais, o ypač dabar, kai aplink tvyro karo grėsmė. Tai – laisvė, nepriklausomybė, valdžios siekimas ir, aišku, meilė“, – pasakojo režisierė N. Danienė.

Pagrindiniai vaidmenys šiais metais patikėti aktoriui ir atlikėjui Mariui Jampolskiui bei kupiškėnei Miglei Pivoriūnaitei. „Miglė spektaklyje dalyvavo ir pernai, dabar atlikti pagrindinį vaidmenį atėjo jos eilė. Ji studijuoja scenos meną, tad jai tai bus ir labai didelė praktika. Šia idėja ji dega nuo pavasario, bando įsigyventi į savo personažą. Labai džiaugiamės Zoro vaidmens atlikėju. Dainuojantis aktorius M. Jampolskis iš tiesų yra labai įvairiapusiškas, gilus, labai tinkamas įkūnyti šį personažą.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video