2024/05/19

 

Alizavos seniūnijos vienkiemių gyventojai sulaukė policijos dėmesio

Nusikaltimų prevencijos ekipažas svečiuose pas Klingų kaimo gyventoją Stasę Mikšienę (sėdi).
Autorės nuotrauka

Spalio 26 dieną Kupiškio rajono policijos komisariato vyr. tyrėja Gintarė Šližytė, policijos rėmėjas Petras Steponavičius, Alizavos seniūnijos seniūnė Raminta Ribokaitė lankė šios seniūnijos vienišus asmenis, gyvenančius atokesniuose vienkiemiuose, ir domėjosi, ar jie jaučiasi saugūs, ar žino, kaip bėdai ištikus prisikviesti policiją, greitąją medicinos pagalbą ir kitas specialiąsias tarnybas.

Vagių nebebijo

Pirmiausiai ekipažas pasuko pas Patrakės kaimo vienkiemyje gyvenančią Danutę Gaigalienę. Moteris sakė, kad nustojusi ūkininkauti ir vagių nebebijanti. Nebėra nei benzino, nei dyzelino, kurie labai masindavo ilgapirščius. Apie neprašytus svečius praneša šuo lauke. Kaip išsikviesti pagalbą, žinanti.

„Dukros dažnai mane aplanko. Viena gyvena netoliese, Alizavoje, o kita įsikūrusi Panevėžyje. Žemę išnuomojau, o pati tebesodinu daržus. Labai mėgstu gėlynus puoselėti. Po vyro mirties jau treji metai viena gyvenu. Šią sodybą vyras buvo paveldėjęs iš savo tėvų. Čia yra jo mamos, buvusios Pučėtaitės, gimtinė“, – šiek tiek apie save papasakojo pašnekovė.

Pasak jos, nepažįstamų žmonių į sodybą pastaruoju metu neužeina. Aplinkui arimai. Nebent matanti pro šalį traukiančius medžiotojus.

Su humoru per gyvenimą

Iš šios sodybos vyr. tyrėjos ekipažas pasuka keliu Salamiesčio link. Kita stotelė Klingų kaime pas Stasę Mikšienę.

Netikėtus svečius pravėrusi virtuvės duris į vidų pavadina vežimėlyje sėdinti pati sodybos šeimininkė. Nuo jos malonaus veido viso pokalbio metu nedingo šypsena. Močiutė pasirodė turinti gerą humoro jausmą. Pripasakojo istorijų, kaip jai pavykdavo atsikratyti įtartinų prašalaičių, potencialių vagių ir plėšikėlių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video