2024/05/19

 

Derybos žengia į finišo tiesiąją

Trečiadienį gali paaiškėti, kas laimėjo raktą į valdančiųjų koaliciją Seime.
Vėjo Žilio nuotrauka

Antra vieta, pasirodo, baisi ne tik Eurovizijoje, bet ir Seimo rinkimuose. Su tokiu pralaimėjimu nesusitaikiusi gana nemažą rinkėjų pasitikėjimą pelniusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija ir neprisėdo prie oficialių derybų stalo dėl valdančiųjų koalicijos Seime. Jų vietą sėkmingai užėmė rinkimų autsaideriai – socialdemokratai. Kaip sakoma, traukinys tupinčių nelaukia – tik neramu, kai nauji valstybės pamatai kuriami ant ambicijų, puikybės pagrindų, pamirštant svarbiausią – rinkėjų valią.

Artėja pradžios pabaiga

Praėjusį pirmadienį Seimo rinkimuose daugiausiai mandatų (56) laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pradėjo derybas su 17 mandatų gavusia Lietuvos socialdemokratų partija. Penktadienį pastarosios partijos taryba Vilniuje rinkosi aptarti Seimo rinkimų rezultatų ir nuspręsti dėl dalyvavimo valdančioje koalicijoje.
Jei viskas tiks, ateinantį trečiadienį žadama pasirašyti valdančiųjų koalicijos sutartį.

Antrą vietą Seimo rinkimuose laimėjusi ir 31 mandatą gavusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai tikriausiai vėl bus opozicijoje. Nors viešumoje vis pasirodo pasisakymų, kad šiai partijai durys į valdančiųjų koaliciją neužtrenktos. Tik esą patiems konservatorių vadovams reikėtų paminti savo ambicijas ir užsispyrimą. Kiti gi giria minėtus politikus, kad jie nesilenkia nugalėtojams, kurie esą neturi tvirtos nuomonės ir veiklos principų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video