2024/05/19

 

Krapšto Zigmantą Aleksandravičių iš kėdės

Tarybos narys Zigmantas Aleksandravičius teigė, kad kol teismas nenuteisė, jis tėra tik įtariamasis ir sieks įrodyti savo nekaltumą.
Autorės nuotrauka

Spalio 27 d. vykusiame rajono Tarybos posėdyje konservatorių ir socialdemokratų frakcijos ėmėsi iniciatyvos, kad Tarybos nario įgaliojimų netektų įtariamas kyšininkavimu Zigmantas Aleksandravičius, atstovaujantis visuomeniniam judėjimui „Kupiškio kraštą keiskime kartu“.

Švarins Tarybą

Per rajono Tarybos posėdį teikimą dėl Z. Aleksandravičiaus įgaliojimų netekimo perskaitė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Taryboje Ričerdas Kriovė.

Šiame rašte rašoma, kad Z. Aleksandravičius, tapdamas Tarybos nariu, prisiekė sąžiningai atlikti jam patikėtas pareigas, gerbti ir vykdyti Lietuvos Konstitucijos nuostatas, susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus, tačiau priesaiką sulaužė. Jam keliami įtarimai dėl nusikalstamos veikos yra nesuderinami su Tarybos nario vardu, prieštarauja gerai moralei, menkina Lietuvos valstybę ir pasitikėjimą jos institucijomis. Visa tai konstatuota remiantis Konstitucija, Vietos savivaldos ir kitais įstatymais, rajono Tarybos veiklos reglamentu.

Pasiūlyta Tarybai pradėti procedūrą dėl Z. Aleksandravičiaus, kaip Tarybos nario, įgaliojimų netekimo.

Pasak Tarybos nario, rajono mero Dainiaus Bardausko, tai ne teismo nuosprendis. Taryba taip spręsti šį reikalą turi teisę. Per mėnesį iki kito Tarybos posėdžio turi būti sudaryta iš visų Tarybos frakcijos atstovų komisija, kaip reikalauja Vietos savivaldos įstatymas, ir demokratiškai išnagrinėti šį teikimą. Galutinį sprendimą turės priimti Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

„Ne tik frakcijoms, bet ir visiems asmeniškai Tarybos nariams buvo pasiūlyta pasirašyti tą teikimą. Tikėjausi didesnio Tarybos narių principingumo. Juolab kad tas teikimas ne kažkokia represinė priemonė, o mūsų pozicijos išsakymas. Politikams, kaip žinia, keliami didesni moraliniai ir etiniai reikalavimai“, – kalbėjo rajono meras. Jis pridūrė, kad dėl įgaliojimų buvo kalbėta ir su Z. Aleksandravičiumi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video