2024/09/29

 

Etikos komisijos pirmininkas ieškos beržinio žabelio

Rajono Tarybos Etikos komisijai apskųsta visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ atstovė Vilija Morkūnaitė nemano, kad supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.
Autorės nuotrauka

Šios kadencijos rajono Tarybos Etikos komisija, iki šiol egzistavusi tik formaliai, pagaliau gavo darbo. Socialdemokratų frakcija praėjusį ketvirtadienį, birželio 30 dieną, vykusio Tarybos posėdžio pabaigoje paskelbė prašymą ištirti galimą viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimą. Socialdemokratams užkliuvo Tarybos narės, visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ atstovės Vilijos Morkūnaitės elgesys 2015 metų rugpjūčio 27 d. vykusio posėdžio metu.

Kabliukų ieško po metų

Veiksmas vyko beveik prieš metus. Matyt, politiniai oponentai gerai padirbėjo, išanalizavo opozicijos elgesio niuansus ir rado, už ko užsikabinti.
Tądien buvo svarstomas klausimas dėl pritarimo Kupiškio kultūros centro 2015–2017 metų strateginiam planui.

„Kupiškio rajono tarybos narė V. Morkūnaitė dirba Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centre režisiere. Pagal patvirtintą planą numatyta tiesioginė ir akivaizdi nauda ir darbo sąlygų gerinimas kultūros centro darbuotojams, tarp jų ir Kupiškio rajono tarybos narei V. Morkūnaitei.

Iš Kupiškio rajono savivaldybės tarybos 2015 metų rugpjūčio 27 dienos posėdžio įrašo girdėti, kad Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narė V. Morkūnaitė ne tik dėl šio klausimo nenusišalino, bet jo svarstymo metu uždavė klausimus ir balsavo už pritarimą šiam planui“, – rašoma socialdemokratų frakcijos prašyme.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video