2024/09/29

Į Salamiestį užklydo lobių ieškotojai

Salamiesčio magazino griuvėsiais susidomėjo lobių ieškotojai.
Nuotrauka iš Irenos Žiliuvienės archyvo

Praėjusią savaitę Salamiesčio gyventojus nustebino aplink Salamiesčio magaziną vaikštantys įtartini asmenys, nešini metalo detektoriais. Spėjama, kad klajūnai atlikinėjo nelegalius archeologinius ieškojimus. Tai be leidimo daryti griežtai draudžiama.

Apie įvykį Salamiestyje policijai pranešė netoli paveldo objekto gyvenanti moteris. Perduota žinia, kad aplink buvusio kaimo magazino griuvėsius vaikšto žmonės su aparatais.

Kupiškio rajono policijos komisariatas šią informaciją perdavė tirti Kultūros paveldo departamento Panevėžio skyriaus specialistams.

Informacija apie Salamiestyje galimai vykdytus nelegalius archeologinius ieškojimus šią savaitę pasiekė ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistą Vytį Zavacką. Pašnekovas teigė, kad šiuo metu įvykis tiriamas ir reikia laukti rezultatų.

„Didelės žalos paveldo objektui nėra padaryta. Tik reikia žinoti, kad tokie veiksmai be leidimo paveldosaugos objektų teritorijoje yra draudžiami, o juos vykdantys asmenys – baudžiami baudomis“, – sakė V. Zavackas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video