2024/09/29

Ar išliks į skolas įklimpęs autobusų parkas?

UAB „Kupiškio autobusų parkas“ sudėtingą finansinę situaciją apibūdino įstaigos vadovas Virgilijus Braknys.
Autorės nuotrauka

Antradienį Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje į pasitarimą rinkosi rajono vadovai, Ekonomikos, finansų ir biudžeto, Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos, Kaimo reikalų, Sveikatos ir socialinių reikalų komitetų pirmininkai, frakcijų rajono Taryboje vadovai, UAB „Kupiškio autobusų parkas“ valdybos nariai, Savivaldybės skyrių atstovai. Pasitarimą inicijavo UAB „Kupiškio autobusų“ parkas direktorius Virgilijus Braknys. Kreiptasi prašant gelbėti autobusų stotį. Jos finansinė padėtis labai sudėtinga ir parkas balansuoja ties išlikimo riba.

Finansinė situacija sudėtinga

Pasitarimo pradžioje rajono meras Dainius Bardauskas teigė nemanąs, kad susitikimo metu pavyks išspręsti šį klausimą, tačiau kalbėti, diskutuoti, susipažinti su parko padėtimi, kuri, mero žodžiais tariant, tiesiog tragiška, reikia.

Autobusų parko vadovas V. Braknys prašė dotuoti šią Savivaldybės uždarąją akcinę bendrovę. Jis pirmiausia pasitarimo dalyvius supažindino su dabartine finansine įstaigos situacija ir sunkumais. „Dabar mūsų įmonėje dirba 23 darbuotojai. Kai pradėjau dirbti prieš 7 metus, jų buvo 30. Sumažinome jų, kiek tai įmanoma naikinant etatus. Turime 12 vairuotojų, kiti – aptarnaujantis personalas ir administracija. Iš viso turime 14 autobusų, į maršrutus išvyksta 12, du yra rezerviniai. Autobusų amžiaus vidurkis – 20 metų.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video