2024/09/29

Mero pažadas dėl baseino – kasime vasaros pabaigoje

Kupiškio rajono savivaldybėje pristatytas Kazio Šimonio gatvėje planuojamo statyti Sveikatingumo ir sporto komplekso projektas.

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Pirmadienio popietę Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje surengtas Sveikatingumo ir sporto komplekso projekto pristatymas visuomenei. Į viešą projekto aptarimo susirinkimą atvyko projekto rengėjai – vadovė Ana Gurevičienė, architektai – UAB „Tiksli forma“ direktorius, architektas Kęstutis Mikulskis ir Edvardas Šegžda. Deja, viešas projekto aptarimas kupiškėnų nesudomino – sulaukta vos kelių susidomėjusių žmonių.

Didžiausias statinys per nepriklausomybės laikotarpį

Kad kupiškėnai nesusidomėjo projektu, svečiai buvo nustebinti. „Visuomenės susirinko tiek nedaug, tikėjomės, kad dalyvavimas bus kur kas aktyvesnis. Taip turbūt yra todėl, kad visi turėjo progą anksčiau susipažinti su projekto sprendiniais“, – sakė K. Mikulskis.

Jis plačiau papasakojo apie Sveikatingumo ir sporto komplekso projektą. K. Mikulskio teigimu, šis kompleksas bus kone didžiausias statinys, pastatytas Kupiškyje per visą nepriklausomybės gyvavimo laikotarpį. „Komplekso vieta parinkta centrinėje miesto dalyje, neužstatytoje teritorijoje, kvartale, ribojamame P. Mažylio ir K. Šimonio gatvių. Ši vieta yra tinkama tokiems kompleksams statyti, nes aplinkui yra gyvenamieji namai, lengvai pasiekiama vieta iš ugdymo įstaigų, puikūs privažiavimo keliai, yra centrinė infrastruktūra. Kompleksas orientuojamas į pietinę pusę, priešais jį yra formuojama visuomeninė erdvė, kur žmonės galėtų rinktis prieš renginius ar po jų.

 Už šios vietos per pirmąjį etapą yra formuojama automobilių stovėjimo aikštelė. Pirmąjį projekto etapą sudaro baseino kompleksas, antrąjį – sporto salės kompleksas“, – projekto pristatymo metu kalbėjo UAB „Tiksli forma“ direktorius. Jis pateikė ir skaičius – sklypo plotas sieks 6,2 ha. Bendras pirmojo statybų etapo pastato plotas – 3400, antrojo – 2700 kv. m. Bendras pastato plotas – 6123 kv. m, pastato tūris – 38 tūkst. kub. m.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video