2024/09/29

Kovo 11-oji – apniukusi, bet skambi ir spalvinga

Vėliavų pakėlimo ceremonija.

Jurgitos Banionienės nuotrauka

Praėjusį penktadienį visoje Lietuvoje, žinoma, ir Kupiškio rajone minėta Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Spalvinga programa buvo skirta visiems kupiškėnams ir miesto svečiams. Ji prasidėjo šv. Mišiomis už Lietuvos žmones, Kovo 11-osios akto signatarus Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Po jų koncertavo Vilniaus kultūros centro LRT vaikų choras. Kultūros centro fojė atidaryta rajono mokinių piešinių ir plakatų paroda. Prieš pusiaudienį centrinė miesto aikštė jau šurmuliavo. 26-osioms Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metinėms paminėti buvo skirtas bėgimas. Kupiškėnai gana aktyviai dalyvavo iškilmingoje valstybinių vėliavų pakėlimo ceremonijoje, o visus šventinius renginius vainikavo grupės „Biplan“ koncertas.

Parengė proginę parodą

Kupiškio kultūros centro fojė prie didžiosios salės atidarytoje rajono mokinių piešinių ir plakatų parodoje daug lankytojų nesulaukta, tačiau dalyvių gausa paroda išsiskyrė. Joje iš viso eksponuojami 126 kūriniai.

Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Mockuvienė sakė, kad darbus šiai specialiai Kovo 11-ajai skirtai parodai kūrė visų trylikos rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai – nuo pradinukų iki pačių vyriausių. Patys aktyviausi buvo ketvirtokai, bet gana nemažai darbų pristatė ir 5–6 klasių mokiniai. I. Mockuvienė priminė, kad progines parodas, skirtas Sausio 13 d., Vasario 16 d. ir Kovo 11 d. stengiamasi rengti kasmet. Tokiu būdu dailės raiška paminimos valstybinės šventės.

Parodoje dominuoja piešiniai, plakatų – vienas kitas. Pasak I. Mockuvienės, piešiniu atspindėti temą vaikams dažniausiai sekasi geriau. Darbus apžvelgė Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos direktorius, dailės mokytojas Algirdas Venckus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video