2024/09/29

 

Į mokyklas veržiasi didžiulės permainos

Keletas rajono mokyklų nuo rudens turės naują statusą.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Jau nuo kitų mokslo metų Kupiškio rajono mokyklų laukia naujas etapas. Vienos jų taps mokyklomis-daugiafunkciais centrais, antros – skyriais, o kai kurioms reikės likti tik neformalaus ugdymo įstaigomis ar net iš viso užverti duris. Kupiškio rajono savivaldybė tiesiog nebepajėgi išlaikyti mažųjų mokyklų mokinio krepšelio ir užtikrinti visaverčio vaikų ugdymo.

Nebebus Lukonių mokyklėlės

Kupiškio rajono savivaldybėje suburta Kupiškio r. savivaldybės mokyklų tinklo pertvarkos plano rengimo grupė ilgą laiką diskutavo ir kartu kūrė planą, kaip 2016–2020 metais turėtų atrodyti rajono mokyklos. Šiuo metu šį reikalą, rodos, baigiama sutvarkyti.

Susitikus su visomis rajono švietimo įstaigomis, įvertinus mažėjantį mokinių skaičių, jau nuo rugsėjo pirmos dienos penkios rajono mokyklos pakeis savo statusą.
Šie mokslo metai bus paskutiniai Lukonių pradinukams. Subačiaus gimnazijos padalinys bus panaikintas. Čia mokosi 8 vaikai.

„Lukonių skyrius buvo išlaikomas iš gimnazijos mokinio krepšelio. Paskaičiuota, kad tuos kelis mokinius pigiau vežioti į Subačių nei toliau išlaikyti mažą mokyklėlę“, – sakė vienas darbo grupės atstovų, Kupiškio rajono mero pavaduotojas Aurimas Martinka.
Dėl tokio sprendimo Subačiaus gimnazija 2017–2018 mokslo metais turėtų sulaukti naujo autobusiuko mokiniams vežioti.

Lukonių mokyklos pastate bus išplėstos bibliotekos patalpos, žiemą galės glaustis laisvalaikio centras. Čia taip pat bus galima organizuoti neformalųjį ugdymą.

„Jau dabar yra Juodpėnuose panašiai, kai rengiami neformalaus ugdymo užsiėmimai iš krepšelio, skirto tokiai veiklai. Vaikai eina į užsiėmimus po pamokų. Toks ugdymas galės vykti ir Lukonyse“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video