2024/09/29

 

Renovacija rajone – iššūkiai, mokesčiai

Kupiškyje dar ne visi namai, patekę į antrąjį renovacijos etapą, atsikratė statybininkų suręstų pastolių.
Autorės nuotrauka

Atvykėlis Kupiškyje be didelio vargo gali pastebėti, kad mieste atsirado ne vienas ir ne du atnaujinti namai. Dar matyti ir pastoliais aplipę pastatai. Šiuo metu daugelis statybos darbų stabtelėję dėl prastų oro sąlygų, darbininkų stygiaus. Kai kur statybininkai visgi pamažu kruta – dengia stogą, kloja plyteles ir tvarko aplinką prie beveik užbaigtų atnaujinti pastatų.
Kaip renovacijos procesas juda į priekį, su kokiais iššūkiais susiduriama, kaip mokės už renovaciją atnaujintų pastatų gyventojai, paprašėme pakomentuoti specialistų, atsakingų už šį procesą.

Kai kam lyg įstrigęs kaulas

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys sakė, kad ne viskas eina kaip per sviestą. Su kai kuriais rangovais turima problemų dėl namų užbaigimo. Antai yra trys namai, kur belikę tik smulkūs darbeliai – kaminą sutvarkyti, skardinimo darbus užbaigti, sureguliuoti šildymo sistemą, sutvarkyti namo aplinką ir pan. Ne kartą jiems pratęsti darbų užbaigimo terminai.

Iš labiausiai delsiančių atlikti darbus direktorius paminėjo UAB „Užupio statyba“, UAB „Vakonda“. Neseniai buvo sušauktas pasitarimas, kuriame dalyvavo ir rajono meras, ir rangovų atstovai. Pasirašytas protokolinis nutarimas, kad darbai turi būti baigti iki kovo 31 d., kitaip sakant, iki Velykų.

„Ar taip bus, nežinia. Banke yra užšaldyta 10–15 proc. lėšų sumokėti už atliktus darbus. Tegul tik triūsia statybininkai, atlieka viską, kas pridera, ir gaus tuos pinigus. Bėda, kad rangovas konkurso būdu parenkamas pagal pasiūlytą mažiausią kainą. Rangovai prisiima tiek objektų, kiek negali apžioti dėl darbininkų trūkumo, negali dirbti su brangesnėmis statybinėmis medžiagomis, kurios leidžia darbus atlikti ir šaltesniu oru. Tad žiema irgi pristabdo darbus.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video