2024/09/29

Pareikštą interpeliaciją vicemeras lygina su pasaulio požiūriu į Talibaną

Oficialiai pradėtas nepasitikėjimo mero pavaduotoju Aurimu Martinka procesas.
Autorės nuotrauka

Kalbos apie Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojo Aurimo Martinkos interpeliaciją neliko tik kalbomis. Pirmadienį vykusio rajono Savivaldybės tarybos posėdžio metu rajono vadovui Dainiui Bardauskui įteiktas dešimties rajono Tarybos narių pasirašytas dokumentas ir oficialiai pradėtas vicemero interpeliacijos procesas.

Įteikė interpeliacijos tekstą

Pirmą kartą apie tai, kad pradedamas A. Martinkos interpeliacijos procesas, prabilta dar rudenį. Lapkričio 12 dieną vykusio Tarybos posėdžio metu rajono vadovui Dainiui Bardauskui buvo įteiktas Tarybos narių – Visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ narių Zigmanto Aleksandravičiaus, Vilijos Morkūnaitės, Valentino Beinorio ir Darbo partijos atstovų Modesto Puišės bei Virginijaus Andrijausko paklausimas dėl tam tikrų problemų Kupiškio kultūros centre. Tarybos nariai daugiausia priekaištų A. Martinkai turėjo dėl nevertinamų Kupiškio rajono kultūros ir švietimo darbuotojų, dėl specialistų iš kitų rajonų priėmimo.

Norint iš posto išversti vicemerą interpeliacijos iniciatoriams reikėjo surinkti mažiausiai devynių interpeliaciją remiančių Tarybos narių parašus. Ir štai rezultatas – dokumentas su parašais pirmadienį oficialiai įteiktas rajono merui. Interpeliaciją pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyriaus nariai Leonas Apšega, Žilvinas Aukštikalnis, Jonas Jarutis, Gaila Matulytė, Zita Kaušakienė, Darbo partijos atstovai Modestas Puišė ir Virginijus Andrijauskas ir interpeliacijos iniciatoriai – Visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ nariai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video