2024/05/16

 

Tikrasis pilietiškumas – bažnyčios prieglobstyje

Į parapijos namus vyrai užsuka ir pavalgyti, ir pasidarbuoti.
Autorės nuotrauka

„Tik duokite plytų ir mes pastatysime nakvynės namus. Jų Kupiškiui tikrai reikia“, – sako vienas iš nuolatinių viešosios įmonės „Caritas“ lankytojų. Jis kaip ir kiti likimo broliai čia ateina pavalgyti, sušilti, o kartu ir nudirba vieną kitą darbą tvarkydami bažnyčios aplinką. Žmonės stebisi neįtikėtinu varguolių darbštumu, o šie tvirtina, kad galėtų padėti ir tvarkant miestą. Mat gerumas ir iniciatyva – nieko nekainuoja.

Pasninko dėžės akcija

Prasidėjus gavėniai Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje vyksta pasninko dėžės akcija. Jos tikslas – parapijiečių aukos benamiams ir skurdžiai gyvenantiems kupiškėnams maitinti VšĮ „Caritas“.

Ši organizacija prieš metus visiškai pakeitė ir savo statusą, ir veiklą. Jei anksčiau čia žmonės galėdavo užeiti tik tam tikromis valandomis per savaitę pasiimti dėvėtų batų ir rūbų, tai dabar „Carito“ namai tarnauja ištisą parą. Į parapijos namus ateina benamiai, sunkiai besiverčiantys asmenys. Čia jie gali pavalgyti, pailsėti ir sušilti.

„Jau metai dirbame kitokiu ritmu ir tą ritmą mums suteikė įstaigos steigėjas – dekanas Mindaugas Kučinskas. Šiuo metu esame viešoji įmonė, turinti savo nuostatus. Vieni pirmųjų Lietuvoje iš „Caritas“ organizacijų pradėjome dirbti kitaip – ėmėmės tikro socialinio darbo“, – sakė įmonės direktorė Jolita Grigienė.
Kartu su ja dirba valdybos narė Stasė Simanavičienė.

Galima drąsiai sakyti, kad abi šios moterys dirba beveik už dyką. Mat tik vadovei formaliai priklauso kelių eurų atlyginimas. Valdybos narė Stasė gyvena iš pensijos, direktorė Jolita ūkininkauja Paketuriuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video