2024/09/29

 

Rajono merą pralenkė ir kaimynas Valdemaras

Rajono meras Dainius Bardauskas įsitikinęs, kad daug svarbiau, kaip jį vertina kupiškėnai, o ne jo vieta šalies merų reitingo lentelėje.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Žurnalas „Veidas“ sausio 29 dienos numeryje aštuntą kartą paskelbė, kokie šalies savivaldybių merai yra geriausi.
Deja, Kupiškio rajono savivaldybės meras į skelbiamą merų trisdešimtuką nepateko. Iš Panevėžio apskrities savivaldybių čia yra tik Panevėžio, Pasvalio rajonų merai bei mūsų kaimynų anykštėnų, priskiriamų jau kitai apskričiai, rajono vadovas. Iš viso šalyje yra 60 savivaldybių.
Kaip sekėsi mūsų kaimynams ir kokia vieta skirta Kupiškio rajono merui? Kaip merų reitingą vertina jis pats?

Vertinimo kriterijai

Vertinimo kriterijai buvo tokie: „Veido“ atlikta nuomonės apklausa (apklausti merai, vicemerai, administracijų direktoriai, viceministrai, ministerijų kancleriai, ministerijoms pavaldžių įstaigų vadovai ir kiti respondentai, kurie turėjo nurodyti 5 merus, jų nuomone, vertus 1–5 taškų), Laisvosios rinkos instituto sudarytas 2015 metų savivaldybių indeksas ir „Veido“ parengtas 2015 metų savivaldybių reitingas. Didesnio objektyvumo dėlei šiemet apklausa lėmė iki 60 galutinio rezultato balų.

Merai reitinguoti prabėgus devyniems mėnesiams po naujų savivaldos rinkimų. Tad jų vertinimui įtakos turėjo ir pirmtakų įdirbis. Taip pat pripažįstama, kad tai yra per trumpas laikas spręsti apie mero darbą. Juolab kad šiemet pirmą kartą vyko tiesioginiai merų rinkimai ir nemažai politikų pirmą kartą pradėjo eiti tas pareigas. Antra vertus, reitingavimas atskleidė, kad kai kuriems naujokams visgi sekėsi labai gerai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video