2024/05/17

 

Brangesnis vanduo – dėl šimoniečių

Banko paskola, pasak bendrovės „Kupiškio vandenys“ direktoriaus Alberto Audicko (dešinėje), jo vadovaujamai įmonei nėra per sunki našta, tačiau mokesčių mokėtojams tai įtakos vis dėlto turės.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Seniai kalbama, kad būtina įvesti vandentiekį ir nuotekų sistemą Šimonyse. Tokius projektus rengianti bendrovė „Kupiškio vandenys“ jau turi džiugių žinių šitam miesteliui. Ir blogų – visiems kitiems jų vartotojams. Šimoniečiai pagaliau turės centralizuotą vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, bet šaltas vanduo rajone dėl to greičiausiai turės brangti.

Žmonės pritaria

Kupiškio rajono taryba pritarė dar vienam stambiam bendrovės „Kupiškio vandenys“ projektui. Ši įmonė rengiasi geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrai Šimonių miestelyje. Čia nebe pirmi metai dauguma gyventojų vargsta su vietine kanalizacija, o kai kurie dar naudojasi lauko tualetais, geria šulinių vandenį.

„Jau prieš trejus ketverius metus pradėta kalbėti, kad Šimonys – viena rajono gyvenviečių, kur dar nėra civilizuoto vandentiekio ir nuotekų tvarkymo. Dabar atėjo laikas ir šiam kraštui“, – sakė bendrovės „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas.

Pasak Savivaldybės įmonės vadovo, laikas parodė, kad rajono gyventojai vis labiau supranta, jog reikia saugoti gamtą ir gyventi tvarkingai bei patogiai. Pernai atlikti darbai Subačiuje bei Noriūnuose davė rezultatų.

Šiuose miesteliuose buvo nutiestos vandentiekio ir nuotekų trasos, įrengtos nuotekų valyklos. Per paskutinį pusmetį prie centralizuotos sistemos, A. Audicko pateiktais duomenimis, jau prisijungė 90 proc. numatytų namų. Subačiuje prisijungė apie 300 naujų vartotojų, Noriūnuose – apie 40.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video