2024/09/28

 

„Lelija“ plėstis neketina

Praėjusią savaitę Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas surengė susitikimą su UAB „Lelija“ generaline direktore Gene Zaveckiene (kairėje). Apie šios įmonės veiklą diskutuota ir su „Lelijos“ technologe Kupiškyje Maryte Balčiūnaite.  
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį savo darbo kabinete Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas susitiko su UAB „Lelija“ generaline direktore Gene Zaveckiene ir šios bendrovės technologe Kupiškyje Maryte Balčiūnaite. Susitikimo metu tartasi, kuo Savivaldybė galėtų prisidėti, kad įmonė ir toliau plėtotų savo veiklą Kupiškio mieste.

Svarbiausia išlikti

Šiuo metu UAB „Lelija“ iš viso dirba 1080 darbuotojų. Įmonė turi penkis padalinius – Molėtuose, Rokiškyje, Šeduvoje, Širvintose ir Kupiškyje. Bendrovė siuva klasikinius vyriškus ir moteriškus kostiumus, marškinius, palaidines. „Lelijos“ filiale Kupiškio mieste darbuojasi 30 žmonių, iš jų – 20 siuvėjų. Pasak technologės M. Balčiūnaitės, darbuotojų kaitos beveik nėra, kolektyvas nesikeičia jau trejus metus. Kai 1994 metais įmonė pradėjo savo veiklą, „Lelijoje“ darbuotojų buvo apie šimtą. Kad būtų vėl tiek darbuotojų – neįmanoma. Tačiau G. Zaveckienė džiaugėsi, kad įmonė savo veiklą sėkmingai tęsia jau daug metų. Kitąmet bus minimas „Lelijos“ septyniasdešimtmetis. „Lietuvoje tekstilės įmonės užsidaro, o mes dar esame“, – kalbėjo generalinė direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video