2024/05/17

 

Rajono seniūnijos švarėja

Tokį kiemą aplinkosaugininkai rado Šimonyse. Jo savininkei skirta bauda.
Vitos Stančikienės nuotrauka

Kupiškio rajono aplinkosaugininkai pastebi, kad Kupiškio rajono seniūnijose mažėja šiukšlintojų. Vis rečiau aptinkami savavališki sąvartynai, gyventojai rūpestingiau prižiūri savo kiemus ir ūkius. Deja, dar pasitaiko ir netinkamai tvarkomų mėšlo krūvų, ir prišiukšlintų sodybų.

Reidas į seniūnijas

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros aplinkosaugininkai įpareigoti reguliariai tikrinti visas Kupiškio rajono seniūnijas. Šiais metais toks švaros vizitas atliktas balandžio 7–21 dienomis. Čia dalyvavo trys rajono inspektoriai: Rimantas Adomauskas, Vita Stančikienė ir Neringa Urbonienė.

Buvo tikrinamos seniūnijų gyvenviečių teritorijos dėl galimo aplinkos teršimo, dėl savavališkų atliekų pylimo vietų išaiškinimo ir dėl mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų laikymosi.

„Situacija Kupiškio rajone tikrai gerėja – mažėja pažeidimų dėl švaros. Džiugu važiuoti per kaimus ir matyti, kad gyventojai tvarkosi, rūpinasi savo aplinka“, – teigė Kupiškio rajono agentūros vedėja V. Stančikienė.

Tačiau kartais šaukštas deguto ir medaus statinę pagadina. Minėto patikrinimo metu nustatyti smulkūs aplinkosaugos pažeidimai visose seniūnijose. Jų vadovų paprašyta pasirūpinti tvarka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video