2024/04/25

 

Ateinančiais ožkos metais – spyrio judėti į priekį

Salamiestyje gyvenanti Janina Vickienė savo namuose augina ožkelę, vardu Princesė.
Autorės nuotrauka

Netrukus išlydėsime senuosius – Žaliojo medinio arklio metus ir pasitiksime naujus. Kinų horoskopas skelbia – 2015-ieji yra Žaliosios medinės ožkos metai. Ar atneš sėkmę raguotoji, užsispyrusi ožka, pamatysime. Žinome, kad šis aikštingas gyvulys gali skaudžiai įspirti… Gal tų spyrių ir reikėtų, kad kitąmet būtume kantresni, keltume sau aukštesnius tikslus ir siekius?..

Augintinius priglaudė savo namuose

Ožkininkystės verslas mūsų krašte nepopuliarus, tad rasti žmones, auginančius ožkas, nėra paprasta. Vieną kitą ožką savo nedideliuose ūkiuose dažniausiai laiko močiutės. Vieną jų suradome Alizavos seniūnijoje, Salamiestyje. Čia gyvenančios Janinos Vickienės drugeliais išpieštas geltonas nedidukas namelis, stovintis netoli bažnyčios, iškart traukia dėmesį. „Daugelis važiuojančių pro šalį žmonių sustoja pažiūrėti mano namų“, – šypsosi 80 metų sulaukusi senolė, kuri, proanūkės padedama, kad smagiau ir šviesiau gyventi būtų, pati savo kuklų būstą spalvingai ir ištapė.

Tikriausiai ne vienas Salamiesčio gyventojas šią močiutę laiko kaimo keistuole. Mat gyvena ji ne viena, moters draugija – ožkytė, vardu Princesė, ir du niekur nuo šeimininkės nesitraukiantys šuneliai. Visi jie įsikūrę J. Vickienės namuose. Viename jų kampe įrengtas nedidukas tvartelis penktus metus skaičiuojančiai ožkytei. „Princesė – tai Dievo dovana man, – kalbėjo senolė. – Tokį vardą ožkelei daviau, nes ji tikrai į princesę panaši, maivytis labai mėgsta, ant dviejų kojų pašokinėti moka.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurga BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video