2024/04/26

 

Kūčių vakarą prie šventinio stalo susiburia ir budinčių tarnybų specialistai

Kupiškio greitosios medicinos pagalbos skyriaus medikams Kūčių diena – eilinis budėjimas, tačiau vakare visi bent trumpam susėda prie šventinio Kūčių stalo.
Autorės nuotrauka

Jau rytoj – Kūčios. Su savo šeimos nariais visi sėsime prie šventinio Kūčių stalo. O tam tikroms tarnyboms, kurios rūpinasi mūsų sveikata ir saugumu, budėti reikia nuolat. Visai nesvarbu, ar tai šventinė, ar eilinė darbo diena. Ar budėjimų metu Kūčias pasitinka policijos, greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, ugniagesiai?

Prie Kūčių stalo stengiasi susėsti visi

Kupiškio greitosios medicinos pagalbos skyriaus vyresnioji bendruomenės slaugytoja Virginija Inčerauskienė teigė, kad per 34 darbo metus šioje tarnyboje nebuvo tokio Kūčių vakaro, kad kolektyvas bent trumpam nesusėstų prie šventinės vakarienės stalo. „Laikomės senųjų lietuviškų tradicijų. Kūčių vakarą pasidengiame stalą balta drobule, užsidegame žvakę, kiekvienas atsineša pasigamintų valgių, kurių visuomet turime dvylika, laužiame kalėdaitį, prisimename jau į anapilį išėjusius savo kolegas. Vienas kitam išsakome linkėjimus. Mus tradiciškai, nešini lauktuvėmis, aplanko dvasininkijos, valdžios atstovai“, – kalbėjo V. Inčerauskienė.

Bendrosios praktikos slaugytoja Dalia Misiūnienė dirbo per praėjusias Kūčias, iki vakaro ji su kolega budės ir šią šventinę dieną. „Nuo pat ryto į darbą ateiname geros nuotaikos. Per Kūčias ne visada būna ramu, tačiau pernai pavyko visiems drauge susėsti prie bendro stalo. Namie niekas nelaukia, dukros toli, todėl kolektyvas – man kaip šeima“, – mintimis dalijosi medikė.

„Moterys labai kruopščiai ruošiasi Kūčioms, neatsiliekame ir mes, vyrai. Kuriame šventinę nuotaiką, šis vakaras tikrai nėra eilinis budėjimas. Būna, kad visiems susėsti šventinės vakarienės pavyksta vos 10–15 minučių, tačiau stengiamės, kad būtų visas kolektyvas“, – kalbėjo vairuotojas Vytautas Vileišis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Jurga BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video