2024/04/28

 

Seniūnų koziris partijai – brangus

Politika – tai žaidimas dėl valdžios. Kiekvienas jo žaidėjas nori turėti kuo daugiau kozirių.
Jono Kokoškino  nuotrauka

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Kupiškio skyrius ateinančiuose savivaldos rinkimuose vėl ruošiasi imti tą patį ginklą – seniūnus ir valdininkus, kurių pareigos nesuderinamos su Tarybos nario pareigomis. Ir nesvarbu, kad pagal naują tvarką tokiems kandidatams teks pakloti didesnį nei 4 tūkst. litų užstatą, nes šie kandidatai po rinkimų dažnai savo mandatus perduoda partijos bičiuliams. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyrius pats žada sumokėti tokių kandidatų užstatus. Skamba – kaip legalus rinkėjų papirkinėjimas.

Apdraudžia užstatas

Ateinantys savivaldos rinkimai žada daug naujovių. Įteisinti tiesioginiai mero rinkimai, nepriklausomus kandidatus lydės rinkimų komitetai ir t. t.

Tačiau kai kurių partijų ir politikų nepasitenkinimą sukėlė nauja tvarka dėl kandidatuojančių asmenų, kurių pareigos nesuderinamos su Savivaldybės tarybos nario pareigomis. Šiems politikams einant į rinkimus teks susimokėti apie 4 500 litų užstatą. Ir jeigu tas kandidatas išrenkamas Tarybos nariu ir jis neatsisako mandato – jam tas užstatas grąžinamas. Jeigu atsisako – negrąžinamas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video