2024/04/26

 

Adventui prasidėjus – apmąstymų vakaras su kunigu tėvu Gert

Susitikimo su parapijiečiais metu kunigas iš Olandijos kalbėjo apie Dievo meilę, pasakojo apie pastoracinį darbą su jaunimu.
Autorės nuotrauka

Adventas – ramybės, susikaupimo metas, laukiant didžiosios krikščionių šventės – Kalėdų. Kad šis laukimas būtų kuo prasmingesnis, gruodžio 4-osios vakarą, po šventų Mišių, į Kupiškio parapijos namus susirinkę parapijiečiai klausėsi neeilinio svečio – kunigo misionieriaus iš Olandijos – Gert Overmeer pamąstymų.

Trys advento susitikimai

Iš Olandijos į Lietuvą atvykęs misionierius, drąsiai skelbiantis Dievo žodį, G. Overmeer dalyvavo vakarinėse šv. Mišiose Kupiškio bažnyčioje. Pamokslo metu tikintiesiems kunigas kalbėjo apie laukimą. „Vėlavau į šv. Mišias. Tikriausiai jūs šaltoje bažnyčioje laukdami manęs svarstėte, ar verta laukti? Labai gerai, kad tokie klausimai iškyla šiuo advento laikotarpiu, nes jis ir yra laukimo laikas. Jis gali būti pasyvusis, kai mes tiesiog laukiame, ar kas nors įvyks. Tačiau yra ir kitas būdas – laukimas, pilnas tikėjimo“, – kalbėjo misionierius.

Po pamaldų į parapijos namus susirinkusius žmones pasveikino dekanas Mindaugas Kučinskas. „Adventas – gražus laikas pamąstyti, pripildyti dvasią ramybės. Todėl sumanėme tris advento ketvirtadienius rengti teminius susitikimus. Galime išeiti turtingi, kai išeiname nuolankūs, atviri. Tai gali praturtinti mūsų dvasią“, – kviesdamas dalyvauti tikinčiuosius kalbėjo dekanas.

Pasak svečią į Kupiškį atvykti pakvietusios sesers Kristinos Varanauskaitės, jau šį ketvirtadienį, po šv. Mišių, parapijos namuose kupiškėnai turės progą susitikti su vienuole Nijole Sadūnaite ir žurnalistu Andriumi Navicku.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video