2024/04/26

 

Norvegijos rotariečiai pirmieji priminė apie artėjančias Kalėdas

Rotariečiai atgabeno ir tradicinį norvegišką pyragą.
Autorės nuotrauka

Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtiniai, šiuo metu besiglaudžiantys Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabutyje, šeštadienio laukė su nekantrumu. Nešini kalėdinėmis dovanomis juos aplankė Norvegijos Rotary klubų nariai. Šiais metais pas globos namuose gyvenančius vaikus jie atvyko jau 14 kartą.

Svečius sutiks atnaujintuose namuose

Nuo pat ryto svečių labai laukė 20 Šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtinių. Vaikai skubėjo prie lango vienas kitų klausinėdami, ar dar neatvyksta, o svečiams pagaliau atvažiavus teigiamų emocijų ir susitikimo džiaugsmo neslėpė nei vieni, nei kiti.

Kupiškyje šį kartą lankėsi devyni Norvegijos Ferder ir Notteroy Rotary klubų nariai, atlydėti kupiškėnų rotariečių. Sveikindamas svečius, vaikų globos namų direktorius Petras Remeikis pasidžiaugė, jog kitąmet visus galės sutikti jau atnaujintuose globos namuose. Į naujus, sutvarkytus namus planuojama grįžti birželio pabaigoje. Svečiams buvo pademonstruotos skaidrės, kuriose užfiksuoti visi statybos darbai. Šiuo metu pastato išorė jau sutvarkyta, gruodį bus pradėtas remontuoti vidus. Tuoj bus metai, kai vaikų globos namų auklėtiniai glaudžiasi gimnazijos bendrabutyje. Pasak P. Remeikio, mieste patogiau tik dėl susisiekimo – vaikų nereikia vežioti į mokyklą, tačiau patalpos nedidelės, trūksta jose ir šilumos. Kupiškėnų rotariečių paklausti, ar nori grįžti į Paketurius, vaikai atsakė to labai trokštantys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video