2024/04/25

 

Ugniagesių gelbėtojų gretose – dar vienas profesionalas

Lapkričio viduryje Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų pamainoje darbą pradėjo Ugniagesių gelbėtojų mokyklos kursantas Žygimantas Pirtinas.
Autorės nuotrauka

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) vienoje iš keturių pamainų lapkričio 18-ąją darbą pradėjo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Ugniagesių gelbėtojų mokyklos jubiliejinės 10-osios grupės kursantas Žygimantas Pirtinas.

Parengimas – profesionalus

Kiekvienais metais Ugniagesių gelbėtojų mokyklą, įsikūrusią Vilniaus r., Valčiūnuose, baigia dvi laidos – iš viso apie 70 ugniagesių gelbėtojų. Baigę mokslus – 9 mėnesius trunkančią profesinio rengimo programą, jie aprūpinami darbu. Tai numato trišalė sutartis, kurią pasirašo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Ugniagesių gelbėtojų mokykla ir būsimasis ugniagesys gelbėtojas. Į Kupiškį dirbti grįžo ir praktiką Kupiškio PGT atlikęs Ž. Pirtinas. Pasak šios tarnybos viršininko Virginijaus Greičiaus, Ž. Pirtinas – jau ketvirtas Ugniagesių gelbėtojų mokyklos auklėtinis, kuris dirbs Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

V. Greičius džiaugėsi, kad dirbti ateina puikiai paruošti, ir teorinių, ir praktinių žinių įgiję jauni specialistai. „Anksčiau ugniagesių gelbėtojų rengimo kursai trukdavo 3 mėnesius, dabar ugniagesiai gelbėtojai rengiami 9 mėnesius. Vienintelis dalykas, ko atėję dirbti naujokai turi išmokti – tai susipažinti su technika“, – kalbėjo V. Greičius.

Šiuo metu Kupiškio PGT trūksta vieno ugniagesio gelbėtojo, turinčio ir vairuotojo kategoriją. Iš viso dirba keturios ugniagesių gelbėtojų pamainos, kuriose gaisrų gesinimo ir kitus gelbėjimo darbus atlieka po 8 žmones – ugniagesius gelbėtojus. Jei prireikia pagalbos, pasak V. Greičiaus, prisijungia Savivaldybės ugniagesių komandos, taip pat sulaukiama kolegų iš kitų rajonų.

Tikslas – padėti žmonėms

Pirmąją savo darbo dieną pašnekintas naujasis pamainos ugniagesys gelbėtojas Ž. Pirtinas prisipažino, kad jo apsisprendimas pasirinkti šią nelengvą ir didelės atsakomybės reikalaujančią profesiją rimtai apgalvotas. Biržų technologijų ir verslo mokymo centre technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybę įgijęs dvidešimtmetis vaikinas svarstė, ar tęsti mokslus, ar eiti dirbti. „Ugniagesio gelbėtojo darbas – įdomus ir reikalaujantis ištvermės. Ugniagesiu gelbėtoju dirba pusbrolis, jų yra ir tarp draugų, todėl apie šią profesiją esu girdėjęs nemažai. Sulaukęs jų palaikymo, gana greitai nutariau rinktis šį darbą. Apie tai mąsčiau jau mokydamasis Biržuose. Norėjau daryti gera žmonėms“, – pasakojo su tėvais Didžprūdžių kaime gyvenantis ir ūkininkaujantis vaikinas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video