2024/03/29

 

Kraujo donorystė be atlygio – nepopuliari

23 metų buvęs Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos auklėtinis Sigitas Ruzas kraujo davė jau 16 kartą. „Ir man gerai, ir žmonėms kraujo reikia“, – teigė vaikinas.
Autorės nuotrauka

Lapkričio 20 dieną Kupiškio ligoninėje dirbo Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo specialistai. Nuo 9 iki 14 valandos čia surengta kraujo donorystės diena. Tapti kraujo donorais panoro nemažas būrys jaunų žmonių, tačiau neatlygintinų kraujo donorų tarp jų nebuvo.

Galimybė užsidirbti

Dar prieš devynias ligoninės antrajame aukšte eilėje jau būriavosi keliolika jaunuolių iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos. Jų gretos netruko išaugti iki bemaž trijų dešimčių. Tarp jaunimo daugiausia buvo matyti vaikinų. Paklausti, kodėl nutarė tapti kraujo donorais, visi sutartinai tvirtino, jog čia atėjo dėl pinigų. „Visiems jų reikia, aš kraują duodu jau 8 kartą, neatlygintinai to nesu daręs“, – kalbėjo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos auklėtinis Domas Martinka. „Žmonėms padėsime, ir pinigų gausime“, – jam antrino toje pačioje ugdymo įstaigoje besimokantis Tomas Baronas. Vaikino pasiteiravus, ar nekilo minčių tapti neatlygintu kraujo donoru, jis teigė, jog apie tai pamąstys tada, kai laikai pagerės. Tuo tarpu trečią kartą duoti kraujo atėjęs Juozas Varaneckas teigė apie tai visai nemąstantis, nes atėjo užsidirbti. Draugę atlydėjusi Gražina pasisakė kraujo donore būti negalinti, kadangi dar neturi aštuoniolikos metų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video