2024/04/25

 

Kaip gyvena buvusi Subačiaus „pašto dėžutė“?

Subačiaus kuro bazės buvę vadovai (iš kairės): Jonas Jagminas, Evaldas Bivilis, dabartinis direktorius Arnoldas Būga ir AB „Klaipėdos nafta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Sabaliauskas.
Autorės nuotrauka

Subačiaus kuro bazė jau penkiasdešimt metų yra stambiausias šio krašto darbdavys. Tačiau ko gero, retas net ir šio objekto darbuotojas dabar žino, kad anksčiau ši vieta vadinta „pašto dėžute 340“. Po tokiu pavadinimu pasislėpusioje įmonėje pradėtas naftos produktų laikymas ir išdavimas. Pagrindinė kuro bazės funkcija nepasikeitusi ir šiandien. Tačiau prieš dvejus metus AB „Klaipėdos naftos“ skyriumi tapusiame objekte nuolat vyksta permainos, kurios jaudina ir Subačiaus gyventojus. Apie dabartinę kuro bazės situaciją kalbėjomės su jos vadovu Arnoldu Būga.

Kaip šiuo metu gyvena Subačiaus kuro bazė?

Skyriuje baigta reorganizacija. Jos metu įkurtos priešgaisrinės žinybinės pajėgos. Žmonių bazėje nesumažėjo, nors dėl to ir būgštauta. Tik įvyko specialistų perskirstymas – bazės darbuotojai mokyti vykdyti gaisrinę saugą. Drauge su savo specialybe žmonės papildomai turi ir ugniagesio specialybę. Pavyzdžiui, dirba naftos produktų krovos vadovas ir taip pat ugniagesys. Tai atsitiko ir su visais kitais darbuotojais: mašinistais, vairuotojais, elektrikais ir t. t.

Įsigijome savo automobilius gaisrinei saugai vykdyti, juos modernizavome. Šiuos darbus dar tęsiame, vykdome numatytus projektus. Dar reikia priešgaisrinės siurblinės modernizacijos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video