2024/04/20

 

Pavėluotai suabejojo ligoninės taupymo būdu

Kupiškio ligoninė, nusprendusi pirkti laboratorinių tyrimų paslaugas, vadovaujasi buvusio sveikatos ministro siūlytomis taupymo rekomendacijomis.
Mariaus Skrupskio nuotrauka

Kupiškio miesto bendruomenės ir darbdavių klubo atstovai nusprendė patys įsitikinti, kad mūsų ligoninė tiesiog priversta atsisakyti laboratorinių tyrimų paslaugų. Turėdami tokį tikslą, svečiai apžiūrėjo remontuotiną laboratoriją, kalbėjosi su ligoninės vadovais. „Gaspadoriumi“ save vadinantis ūkininkas Zigmantas Aleksandravičius rimtai abejojo, ar šimto kvadratinių metrų patalpoms sutvarkyti reikia pusės milijono litų. Tačiau, kaip žinia, Taryba jau priėmė sprendimą ir po mūšio kumščiais nebesisvaidoma – taigi, belieka tikėtis, kad verslo atstovai bent šiek tiek palengvins sudėtingą ligoninės situaciją.

Taupymo režimas

„Gaila, kad mūsų visuomenė apie tokius sprendimus sužino pavėluotai. Pirmiausiai viską nusprendžia valdžia, o žmonėms lieka tik susitaikyti. Vienas po kito ir dingsta ligoninės skyriai“, – sakė į susitikimą su Kupiškio ligoninės direktore Roma Ramanauskiene pirmadienį atėję Kupiškio miesto bendruomenės atstovai Andrius Kleniauskas, Vidmantas Liubamirskas ir Kupiškio darbdavių klubo pirmininkas Z. Aleksandravičius.

„Kupiškėnų mintys“ jau rašė, kad Kupiškio ligoninė gavo Kupiškio rajono tarybos leidimą išnuomoti savo tyrimų laboratorijos patalpas. Tokio sumanymo tikslas – pirkti laboratorinių tyrimų paslaugas, užuot šį darbą organizavus iš savo lėšų.

Kupiškio ligoninės direktorė R. Ramanauskienė susitikimo metu dar kartą paaiškino, kad jos vadovaujama įstaiga jau seniai priversta gyventi griežtai taupydama. Nors devynis šių metų mėnesius ligoninė baigė be nuostolių, vis dar velkasi 320 tūkst. litų skola kreditoriams už įvairius medikamentus, medicinos priemones, priežiūrą ir t. t.

Be to, padidinus minimalų atlyginimą, įstaigai kas mėnesį tenka ieškoti papildomų 6 tūkst. litų darbuotojų atlyginimams.
„Ligoninės mėnesio pajamos 410 tūkst. litų. 52 procentai šios sumos atiduodami darbuotojų algoms, apie 30 proc. – „Sodrai“ ir, kas lieka, kitoms reikmėms. Taigi, esame tiek suveržti, kad toliau jau niekur nebegalime išlaidauti“, – apie Kupiškio ligoninės situaciją aiškino direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video