2024/04/28

 

Minint draugijos veiklos sukaktį – garbinga padėka

Maironiečiams vadovaujanti Povilo Matulionio progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Skaistutė Paulauskienė pagerbta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos padėka.
Autorės nuotrauka

Šiais metais Lietuvos maironiečių draugija, pradėjusi savo veiklą 1989 metais, švenčia 25-erių metų įkūrimo sukaktį. Pasivadinusi poeto Jono Mačiulio-Maironio vardu literatūrinė-kūrybinė Lietuvos mokinių draugija siekia ne tik domėtis Maironio gyvenimu ir jo kūryba. Meilė gimtajai šaliai, pagarba jos kultūrai, istorijai, kalbai yra maironiečių veiklos dalis. Kupiškyje, Povilo Matulionio progimnazijoje, su jaunaisiais maironiečiais jau beveik du dešimtmečius dirba lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Skaistutė Paulauskienė.

Veikla – įvairiapusė

Spalio 28 dieną mokytoja kartu su maironiečių būrelio nariais lankėsi Maironio mieste, Kaune, kur daugiau nei 400 maironiečių iš visos Lietuvos dalyvavo sambūryje draugijos veiklos sukakčiai ir Maironio 152-osioms gimimo metinėms paminėti. Kauno Maironio universitetinėje gimnazijoje vykusio renginio metu S. Paulauskienei buvo įteiktos Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės ir draugijos pirmininko Eugenijaus Urbono padėkos už aktyvų ir kūrybišką darbą vadovaujant progimnazijos jauniesiems maironiečiams.

„Padėką gauti malonu, bet neliūdėčiau, jei jos ir negaučiau“, – šypsosi aktyvi maironiečių draugijos būrelio vadovė. Tai – toli gražu ne pirmoji padėka, kuria įvertintas mokytojos darbas. Savo klasės stalčiuose ji saugo didelį šūsnį padėkos raštų, labai džiaugiasi ir prezidento Valdo Adamkaus knyga su jo autografu, kuri jai buvo įteikta minint draugijos 15 metų veiklos jubiliejaus sukaktį. S. Paulauskienei Maironio 150-mečio proga už nuveiktus darbus suteiktas Lietuvos maironiečių draugijos Garbės narės vardas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video