2024/04/25

 

Pedagogų kantrybės išbandymas – vieni derasi, kiti streikuoja

Kai kuriose šalies mokyklose šiandien nevyko pirmosios pamokos. Taip mokytojai išreiškė savo protestą dėl prasto ugdymo įstaigų finansavimo.
Autorės nuotrauka

Šiandien, lapkričio 13 d., streikuoja dalis Lietuvos ugdymo įstaigų. Kai kuriose mokyklose nevyks pirmos dvi pamokos, dalis vaikų lopšelių-darželių auklėtojų porą valandų nepriims vaikų.

Šią protesto akciją inicijavo viena iš trijų šalies pedagogų profesinių susivienijimų – Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.
Ar streikuos Kupiškio rajono pedagogai?

Pasak Kupiškio rajono švietimo profesinės sąjungos pirmininkės Reginos Bartienės, kupiškėnai pedagogai šiam streikui nepritaria ir nestreikuos. Šis streikas yra neetiškas, nes šiuo metu vyksta derybos su Vyriausybe dėl birželį surengto švietimo darbuotojų mitingo metu išsakytų reikalavimų. „Streikui nepritaria abi didžiosios pedagogų profsąjungos – Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir Lietuvos švietimo įstaigų darbuotojų profesinė sąjunga. Ministro Pirmininko potvarkiu sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė rengia siūlymus dėl ugdymo kokybės ir pedagogų darbo sąlygų gerinimo. Darbo grupėje, kuriai vadovauja švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, dirba Vyriausybės kanceliarijos, Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų, Švietimo ir mokslo ministerijų atstovai bei socialinių partnerių – profesinių sąjungų – vadovai. Ši darbo grupė įkurta tik rugsėjo mėnesį ir tikrai ieško racionalių būdų, kaip išspręsti visiems švietimo srities darbuotojams aktualias problemas“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video