2024/04/19

 

Policijai talkina ir savanoriai

Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nuo pavasario Kupiškio rajono policijos pareigūnams padeda dirbti savanoriai. Tai – jauni niekur nedirbantys ir nesimokantys asmenys, bet norintys atlikti savanoriškos veiklos praktiką policijoje. Įgiję tokios patirties jie gali lengviau įstoti į aukštąją mokyklą mokytis policininko specialybės.

Du savanoriai jau mokosi

Nuo šių metų balandžio mėnesio Kupiškio rajono policijos komisariatas dalyvauja įgyvendinant Valstybės projektą „Savanoriai – žmonių saugumui“. Jį Lietuvos policija vykdo jau nuo 2013 metų ir baigti žadama kitų metų vasarą.
Kupiškio rajono policija projektą įgyvendinti pradėjo praėjusį pavasarį. Per vasarą būti savanoriais panoro keturi asmenys. Du iš jų (mergina ir vaikinas) jau įstojo nuo rudens mokytis policininko specialybės.

Šiuo metu savanoriškos veiklos praktiką atlieka trys jauni žmonės.
„Policijos savanoris – tai asmuo nuo 18 iki 29 metų, nesimokantis pagal formaliojo ugdymo programas ar jas baigęs, bet neturintis darbo, tai žmogus, su kuriuo sudaryta savanoriško darbo sutartis ir kuris atlieka savanoriškos veiklos praktiką Lietuvos policijoje“, – aiškino Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas.

Policijos padėjėjai be įgaliojimų

Savanoris paprastai turi mažiau galių nei policijos rėmėjas. Pastarasis turi tam tikrus įgaliojimus, jam išduodamas pažymėjimas. O savanoris jokių papildomų įgaliojimų neturi. Tai asmuo, atrinktas pagal minėtą projektą, ir juo bus tik projekto įgyvendinimo laikotarpiu.

„Savanoriai dalyvauja organizuojant prevencinius renginius vaikams ir jaunimui. Jie padeda organizuoti įvairius konkursus, viktorinas, veda renginius, dalija lankstinukus, atšvaitus, lipdukus, plakatus, rašo skelbimus ir t. t.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video