2024/03/28

 

Lietuva ir Ukraina susitiko maldoje

Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje melstasi už taiką Ukrainoje.
Autorės nuotrauka

Neabejingų ir Ukrainą remiančių įvairių tautybių žmonių dėka tradicija virtusi maldos akcija „Dievą taikos išmelsiu“ pasiekė ir mūsų kraštą. Spalio 23-osios, ketvirtadienio vakarą, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje bendroje maldoje už taiką Ukrainoje susivienijo didelis būrys kupiškėnų, kitų šiaurės Lietuvos gyventojų.

Meldė taikos

Už savo teises ir žmogiškąjį orumą kovojantiems Ukrainos žmonėms taikos ir nepriklausomybės išmelsti rinkosi nemažai kupiškėnų, atvyko žmonių iš aplinkinių miestų. Vakarines šv. Mišias aukojo Kupiškio dekanato dekanas Mindaugas Kučinskas. Per pamaldas kartu su tikinčiaisiais meldėsi vikaras Justas Jasėnas, dvasinį artumą šioje nerimą kelinčioje situacijoje ukrainiečiams išreiškė ir maldoje juos palaikė iš sostinės atvykęs Vilniaus Šv. Trejybės graikų apeigų katalikų bažnyčios kunigas tėvas Pavlo Jachimec. Šių metų liepos 27-ąją mintis surengti poezijos valandą su jauna poete iš Ukrainos Anastasija Dmitruk, Maidano kovotojų himnu tapusio patriotinio eilėraščio „Nikogda my ne budem bratjami“ autore, peraugo į šv. Mišias už Ukrainą, ekumenines pamaldas žuvusiems už laisvę ir labdaros koncertą Ukrainos gynėjams paremti. Maldos akcijos pavadinumu tapo eilutė iš Anastasijos kūrybos – „Dievą taikos išmelsiu“.

Yra tradicija įvairių konfesijų kriščionims rinktis bendrai maldai už taiką. Pirmą kartą tokioje akcijoje dalyvavusiems kupiškėnams dėkojo tėvas Pavlo. Jis kalbėjo, kad Ukrainos žmonėms lietuvių palaikymas labai svarbus ir reikalingas.
Susirinkusieji galėjo apžiūrėti bažnyčioje eksponuojamą fotomeninko Juozo Valiušaičio fotografijų parodą, atspindinčią karo baisumus Ukrainoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video