2024/04/18

 

Nuotekų tvarkymas – pačių gyventojų rūpestis

Elementarius patogumus turi dar toli gražu ne visi rajono gyventojai.
Autorės nuotrauka

Nors mieste ir daugelyje kaimų bei miestelių atliekamas vandentiekio ir nuotekų tinklų modernizavimas, vietine kanalizacija, lauko tualetais tebesinaudojančių gyventojų rajone yra dar gana nemažai. Jiems tenka susidurti su nuotekų šalinimo problema ir tuo pasirūpinti. Sukauptas nuotekas reikia išvežti, jeigu nėra galimybės jas išvalyti ir išleisti į gruntą ar vandens telkinį. Tačiau ne paslaptis, kad jos dažnai patenka tiesiai į laukus. Specialią lauko tualetų išsiurbimo paslaugą teikusi bendrovė iš Utenos tuo nebeužsiima.

Paslaugos nebeteikia jau mėnesį

Nuotekų išvežimu visoje Lietuvoje užsiimančios UAB „TOI TOI Lietuva“ Utenos filialo pardavimo vadybininkė Aida Sinkevičienė patvirtino, kad iš tiesų jau mėnuo, kai bendrovė lauko tualetų išsiurbimo paslaugos kupiškėnams nebeteikia.
„Žmonės iki šiol dėl to skambina mums. Kupiškyje lauko tualetų yra daug, o gyventojai palikti likimo valiai. Siūlome kreiptis į komunalininkus, galbūt jie galės pagelbėti, taip pat kreipsis į mūsų bendrovės vadovus dėl šios paslaugos teikimo atnaujinimo“, – kalbėjo bendrovės atstovė.

Jos teigimu, Kupiškyje UAB „TOI TOI Lietuva“ toliau surenka tik buitines nuotekas ir tvarko biologinius valymo įrenginius.

„Daugiausiai tvarkome biotualetus, o mūsų naudojama technika pritaikyta išsiurbti tik skystas nuotekas. Lauko tualetų nuotekų konsistencija kitokia nei biotualetų, todėl nuolat gesdavo technika, mašinos nėra tam pritaikytos“, – apie priežastis, kodėl kupiškėnams nebeteikia šių paslaugų, kalbėjo A. Sinkevičienė.

Iki šiol kupiškėnams vienas kubas iš lauko tualeto išsemtų nuotekų čia kainuodavo 70 litų. Dabar tik buitines nuotekas surenkančios bendrovės vadybininkės teigimu, jų paslaugomis naudojasi nemažai mūsų rajono gyventojų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video