2024/03/29

 

Noriūnų mokyklai linkėta šimtmečio ir daugiau mokinių

Minėjimo dalyviams koncertavo mokyklos mokytojai.
Autorės nuotrauka

Spalio 18 dieną, šeštadienį, Noriūnų Jono Černiaus pagrindinėje mokykloje nuo pat ryto netilo šventinis šurmulys. Mokykla šventė garbingą 95 metų sukaktį.

Susirinko gausiai

Iš pradžių pasidalinę prisiminimais ir šiltai pabendravę klasėse, dabartiniai ir buvę mokyklos mokiniai, pedagogai dalyvavo šv. Mišiose Palėvenės bažnyčioje, aplankė mirusių bendruomenės narių kapus. Iš čia visi skubėjo į šventinį minėjimą mokyklos aktų salėje, kur jau rinkosi ir kiti šventės svečiai.

Renginio vedėjos mokyklos direktorės pavaduotojos ugdymui Ritos Grinevičienės susirinkusieji buvo pakviesti sugiedoti mokyklos himną bei tylos minute pagerbti mirusius mokyklos bendruomenės narius. Buvo parodytas specialiai šiam renginiui sukurtas filmukas apie Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos istoriją.

Šios mokyklos direktorė Romualda Stovolos, pasidžiaugė per pastaruosius penkerius metus įvykusiais pokyčiais: „Buvo laimėjimų, netekčių, puikių darbų. Kasmet mokykloje mokosi 130–140 mokinių, juos ugdo 25 pedagogai. Labai džiaugiuosi, kad pas mus įkurta ikimokyklinio ugdymo grupė. Šiemet ją lanko 16 vaikų. Prieš tai trejus metus iš eilės jų buvo po 20. Mokyklos mokytojų ir mokinių dėka daug pasiekta rengiant projektus, dalyvaujant sporto varžybose.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video