2024/05/03

 

Politikų turtai – iš kreivų veidrodžių karalystės

Mūsų valdžia nieko neslepia ir viešai deklaruoja gyventojams savo sukauptą turtą. Tačiau patys politikai prisipažįsta, kad tokiais jų duomenimis itin  pasitikėti nereikėtų.
Simono Dariaus asociatyvi nuotrauka

Net ir nepatikėtum, kad mūsų valdžios vyrai važinėja 800 litų kainuojančiais ratais ir namus statosi ant 4 000 litų kainuojančio marių pakrantės sklypelio. Nežinia, kaip yra iš tiesų, bet tokius duomenis Kupiškio rajono tarybos nariai šiemet pateikė Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Patys politikai sutinka, kad privalomas jų šeimų biudžeto viešinimas nėra itin objektyvus ir dažniausiai priklauso nuo paties valdininko sąžinės.

800 litų vertės ratai

VMI paskelbė Metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų duomenis.
Kaip žinia, šalies, savivaldybių politikams, užimantiems tam tikras pareigas, turtą deklaruoti privalu kasmet. VMI deklaracijose nurodoma, kiek kuris politikas – Seimo narys, rajono Tarybos narys – turi turto ir kiek į jo biudžetą įdeda sutuoktinis.
Tokia tvarka esą garantuoja didesnį valdžios viešumą ir skaidrumą. Šias deklaracijas gali peržiūrėti bet kuris internetą pasiekiantis gyventojas. Tačiau vargu, ar iš pateiktų duomenų galima patikėti mūsų politikų nuoširdumu.

Štai atsivertus Kupiškio rajono tarybos narių turto deklaracijų išrašus sunku patikėti, kad daugelis mūsų valdžios atstovų važinėja, ko gero, apyseniais nuo 5 000 iki 15 000 litų kainuojančiais automobiliais.
O dar labiau stebina tai, kad kai kurie Kupiškio rajono tarybos nariai skelbiasi turintys tik kelis šimtus vertą transporto priemonę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video