2024/05/02

 

Į Visgiūnus – tik su žuvininko diplomu

Žuvų auginimo ir perdirbimo projekto iniciatoriai (iš kairės) Tomas Legačinskas, Leonas Kerosierius ir Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis surengė spaudos konferenciją, kurios metu džiaugėsi sudaryta žemės nuomos sutartimi Visgiūnuose būsimajai gamyklai. Dešinėje – Vytautas Galvonas.
Autorės nuotrauka

Galima spėti, kad netrukus pati populiariausia specialybė Kupiškio rajone bus žuvininkas. Mat būtent tokių darbuotojų teigė daugiausia ir įdarbinsianti bendrovė „Vyttra“, jau dvejus peninti mus pažadais dėl Visgiūnų karjero teritorijoje būsiančios žuvų auginimo ir perdirbimo gamyklos. Praėjusį ketvirtadienį pasirašyta žemės nuomos sutartis būsimajam holdingui statyti.

Pasidžiaugė pasirašyta sutartimi

Rugsėjo mėnesį įvyko aukcionas dėl 24,6 ha karjero žemės ploto Visgiūnuose nuomos. Jį laimėjo jau seniai apie šioje vietoje statyti planuojamą žuvų auginimo ir perdirbimo gamyklą kalbėjusi įmonė „Vyttra“.

Praėjusį ketvirtadienį šios bendrovės vadovas Tomas Legačinskas kartu su Žuvies perdirbėjų ir augintojų asociacijos prezidentu Leonu Kerosieriumi, UAB „Vyttra“ akcininku Vytautu Galvonu ir Kupiškio rajono meru Jonu Jaručiu dalyvavo spaudos konferencijoje, kurios metu kalbėjo apie jau pasirašytą žemės nuomos sutartį 99 metams Visgiūnuose.
„Startas duotas – kelio atgal nebėra“, – apie grandiozinį projektą Kupiškio rajone iškilmingai prabilo bendrovės „Vyttra“ vadovas T. Legačinskas ir pradėjo kalbėti apie pasaką primenančius planus.

Lietuvoje lygių neturinčioje gamykloje, kuri netgi Europoje bus viena žuvininkystės verslo lyderių, pasak direktoriaus, numatyta įkurti 300 naujų darbo vietų. O tai esą didžiulis postūmis nedarbo kamuojamam Kupiškio rajonui.

Specialistai bus ruošiami

Paprašius išsamiau paaiškinti, kas gali tikėtis darbo naujajame holdinge, nosis šiek tiek nusviro. Pasirodo, didžioji dalis darbuotojų gamykloje turės būti išsimokę žuvininkai. Juos, projekto rengėjų žodžiais, galės ruošti ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykla bei dar pora kitų švietimo įstaigų Lietuvoje.

Dalis gamyklos darbuotojų turės būti ir aukštos kvalifikacijos žuvininkystės ekspertai, verslo ir administracijos žinovai. Projekto iniciatoriai patikino, kad reikės ir valytojų bei sargų, tačiau tokiais prašymais, ko gero, mūsų darbo birža nebus užversta.

„Pagrindiniai mūsų specialistai bus žuvininkai. Ir mes jau rūpinamės, kad jie būtų ruošiami. Darbo bus – juk reikės ir statybininkų, kai vyks statybos. Ir jūs turėsite ką veikti – bus apie ką rašyti“, – apie darbuotojų poreikį užklaususius žurnalistus ramino bendrovės „Vyttra“ akcininkas V. Galvonas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video