2024/05/03

 

Kas matuojasi rajono mero regalijas?

Rinkimuose dėl rajono mero vietos tikimasi gana gausios konkurencijos.
Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Pavasarį pirmą kartą tiesiogiai rinksime merus. Nors iki šių rinkimų dar beveik pusmetis, rajono partijų skyriai jau suka galvas, kas galėtų tinkamai valdyti mūsų kraštą. Tvirtus kandidatus numatė tik socialdemokratai ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio nariai. Ore dar sklando daugybė spėlionių, ką siūlys kiti.

Nuo spalio 1 dienos pradėti registruoti pirmieji savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyviai. Kitų metų kovo 1-ąją vyksiančiuose rinkimuose kandidatus ar kandidatų sąrašus galės kelti politinės partijos, rinkimų komitetai. Taip pat galima iškelti pačiam savo kandidatūrą į Tarybos narius – merus.
Tikimasi, kad pirmą kartą vyksiantys tiesioginiai mero rinkimai paskatins gyventojus aktyviau juose dalyvauti. Gal todėl jau dabar kyla kalbos, kas galėtų valdyti šalies savivaldybes.

Mero kandidatūros mįslės sklando ir Kupiškio rajone. Čia partijos jau žvalgosi vienos į kitas ir spėlioja, ką pasirinks konkurentai į mero vietą.
Tokiomis neoficialiomis žiniomis, rajono vadžioms laikyti gali būti pasiūlytas dabartinis rajono meras Jonas Jarutis, verslininkas ir politikas Povilas Gurklys, ūkininkas Zigmantas Aleksandravičius, visuomenininkas Dangirdas Mikšys, rajono Savivaldybės atstovas Rimantas Jocius, konservatorius Dainius Bardauskas ir net inžinierius Algirdas Valiušis ar sportininkas Modestas Puišė.

Kels pirmininką

Garsiai apie savo numatytą merą kol kas tekalba Kupiškio rajono socialdemokratai. Šios partijos Kupiškio skyriaus konferencijoje pasiūlyta vienintelė pirmininko, verslininko Augenijaus Cesevičiaus kandidatūra. Ją LSDP taryba turės patvirtinti spalio 25 d.
„Pasirinkta mano, kaip skyriaus lyderio, kandidatūra. Daugiau pretendentų nebuvo. Man pačiam tai – gana sunkus apsisprendimas. Bet kadangi vadovauju partijos skyriui, privalau priimti iššūkį“, – teigė A. Cesevičius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video