2024/05/03

 

Dideli parapijos gyvenimo pokyčiai

Nuo rugpjūčio vidurio naujoje parapijoje pradėjęs dirbti dekanas Mindaugas Kučinskas jau nuveikė nemažai darbų.
Autorės nuotrauka

Vos daugiau nei pusantro mėnesio Kupiškio dekanatui vadovauja naujas dekanas Mindaugas Kučinskas. Laikas – dar neilgas, tačiau pasikeitimų ir naujovių parapijoje jau nemažai. Kaip sekasi bendrauti su parapijiečiais ir kokių darbų imtasi – kalbėtasi su parapijos dekanu.

Kupiškyje Jūs nuo rugpjūčio 17-osios. Kaip Jus pasitiko kupiškėnai, ar jau pavyko artimiau pažinti savo parapijiečius?

Viskas dar nauja. Sunku pasakyti, ar Kupiškyje jau pritapau. Žmonių parapijoje daug, juos pažinti reikia laiko, bet tuos, kurie yra arčiausiai, kuriuos sutinku kiekvieną dieną, sekmadieniais, jau baigiu pažinti. Daug gražių žmonių pamatau išėjęs į miestą. Tarp jų yra tokių, kurie galbūt nė karto nėra buvę bažnyčioje. Tos trumpos akimirkos, pašnekesiai paliko man labai gerus įspūdžius. Iš pradžių kupiškėnai man pasirodė gana įtarūs, tačiau dabar matau, kad tai netiesa. Praeitą sekmadienį bažnyčioje, per pirmuosius savo atlaidus, kalbėjau žmonėms, jog man daugelis sakė, kad atvažiuoti į Kupiškį ir čia dirbti, bus sunku. Jie buvo teisūs. Tik niekas neminėjo, kad patirsiu ir daug džiaugsmo – jau gavau keletą kilogramų spyglių ir toną meilės.

Kokių darbų atvykęs į naują parapiją pirmiausia ėmėtės?

Pirmas dalykas, kuris daugiau negalėjo tęstis, – buvo netvarka ir nešvara bažnyčioje. Tą pastebėjau iškart ir nebijojau pasakyti žmonėms. Ko mes ėmėmės? Paskutinę rugpjūčio savaitę suorganizavome talką. Man buvo didžiulis stebuklas, kad į ją susirinko 40 žmonių – nuo mažų vaikų iki močiučių. Parapijiečių dėka sutvarkėme visą bažnyčią – išvalėme dulkes, purvą. Darbo buvo visiems – vaikai kryželius valė, vyrai – visus tolimiausius kampus. Tvarkėmės visą dieną. Reguliariai tokias talkas rengdavau ir Truskavoje, Šventosios Dvasios bažnyčioje. Kupiškio bažnyčią iki šiol tvarkė du žmonės – vienuolė Genutė Daukaitė, jai talkino Emilija Daukaitė, tačiau palaikyti švarą didžiulėje šventovėje vienam ar dviem žmonėms labai sunku. Todėl bažnyčioje pakabinau grafiką ir žmonių paprašiau, kad kiekvieną mėnesį iki gruodžio po keturis savanorius užsirašytų tvarkyti bažnyčią.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video