2024/05/02

 

Tvarte apsigyveno gandras

Į šiltus kraštus neišskridęs gandras šilumą rado Paketurių sodybos tvarte kartu su vištomis ir antimis.
Autorės nuotrauka

Nors aplinkosaugininkai jau ne kartą prašė neliesti į šiltuosius kraštus neišskridusių gandrų, kai kurie gyventojai vis dar pasigaili gamtos parklupdytų ir užsikrauna sau vargą. Kaip reikės išmaitinti tokį paukštį per žiemą, galvą suka ir Paketurių gyventoja Diana Mikelėnaitė. Tuo tarpu gandras kuo ramiausiai rado vietą šiltame tvarte kartu su vištomis ir antimis.

Kartu su kitais paukščiais į šiltesnius kraštus neišskridęs gandras Paketuriuose sukiojosi jau ne vieną praėjusios savaitės dieną. Jį pastebėjusi kaimo gyventoja Diana ne kartą bandė paukštį nubaidyti nuo gatvės. Tačiau šis trauktis niekur nenorėjo.

O vieną pavakarę kuo ramiausiai įžingsniavo į artimiausios sodybos tvartą ir pritūpė nakvoti su kitais naminiais paukščiais. Jį radusi šeimininkė D. Mikelėnaitė puolė ieškoti informacijos internete, kuo pavaišinti neprašytą svečią.
„Davėme žalių bulvių, žuvies. Kuo dar gandrą maitinti?“ – sakė į „Kupiškėnų minčių“ redakciją paskambinusi Paketurių gyventoja.

Bet didžiausias rūpestis Dianai, kas bus su tuo gandru? Ar jai visą žiemą ir teks jį maitinti? Moters šeima pragyvena tik iš ūkio, darbo ji neturi. Kartu gyvena motina ir sūnus.
Šeima gandrui pagalbos bandė ieškoti skambindama į įvairias tarnybas. Tačiau nei aplinkosaugininkai, nei gyvūnų globos draugijos padėti nesutiko.

„Skambinome visur – nežinome, kur dabar dėti tą paukštį. Kai kurie specialistai iš mūsų vos nesijuokė. Kiti patarė, kaip rūpintis, bet pasiimti negalėjo“, – kalbėjo Dianos mama Veronika.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video