2024/03/29

 

Meras atmetė skundus dėl konkurso

Artimiausiame rajono Tarybos posėdyje bus siūloma patvirtinti naują kultūros centro direktorę, kuri laimėjo konkursą šioms pareigoms eiti.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono mero Jono Jaručio neįtikino jam pateikti skundai dėl neva nesąžiningai vykusio konkurso Kupiškio kultūros centro direktoriaus pareigoms eiti. Rajono vadovui pritrūko rimtų įrodymų, kad atrankos metu buvo pažeidimų ir kad ji iš anksto surežisuota socialdemokratų partijos naudai. Todėl numatoma, kad konkurso laimėtoja Jolita Janušonienė bus patvirtinta rajono Tarybos posėdžio metu. O skundo autoriai dar turi teisę kreiptis į aukštesnes institucijas.

„Kupiškėnų mintys“ jau rašė, kad buvo apskųstas rugsėjį vykęs konkursas Kupiškio kultūros centro direktoriaus pareigoms. Trys jo dalyviai Kupiškio rajono merui Jonui Jaručiui pateikė skundus, kuriuose piktinosi dėl konkurso komisijos sudėties ir jos procedūrų. Pretendentams įtarimų sukėlė politinis atrankos šešėlis – esą šios partijos nariai konkurso metu laimėtoju išrinko saviškę – J. Janušonienę.
Kupiškio rajono meras J. Jarutis gautus skundus atmetė dėl įrodymų trūkumo.

„Skundų formuluotės, kaip žinia, buvo dėl socialdemokratų skaičiaus konkurso komisijoje. Pretendentams kilo įtarimų, ar laimėtoja negalėjo iš anksto žinoti testo klausimų. Atlikęs tyrimą, kurio metu peržiūrėjau konkurso protokolus, pasikalbėjęs su komisija ir pasikonsultavęs su specialistais, skundus atmečiau. Pasigedau tvirtų argumentų, kad anuliuočiau konkurso rezultatus“, – teigė J. Jarutis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video