2024/03/28

 

Su naujuoju rinktinės vadu aptarė galimą grėsmę

 Susitikime su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Panevėžio Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadu Andriumi Mickumi aptarti krašto gynybos reikalai.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį Kupiškyje lankėsi naujasis Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Panevėžio Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadas, pulkininkas leitenantas Andrius Mickus, kurį atlydėjo rinktinės vyriausiasis puskarininkis viršila Laimutis Gasiūnas bei Kupiškio 504 pėstininkų kuopos vadas kapitonas Boris Gembickij. Susitikime su rajono meru Jonu Jaručiu dalyvavo Tarybos narys Valentinas Beinoris, Savivaldybės administracijos civilinės saugos vyresnysis specialistas Vladislavas Račkauskas.

Supažindino su veikla

Naujasis savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės vadas į Kupiškį atvyko prisistatyti, supažindinti su planuojama veikla vadovaujant rinktinei. Pulkininkas leitenantas Andrius Mickus pakeitė iki jo KASP Vyčio apygardos 5-ajai rinktinei vadovavusį pulkininką leitenantą Aurelijų Motiejūną. Prieš paskyrimą į naująsias pareigas A. Mickus ketverius metus dirbo Krašto apsaugos ministerijoje, pastaruoju metu buvo Pajėgumų planavimo departamento Pajėgumų planavimo skyriaus viršininkas. Jam yra tekę dirbti Briuselyje, regioninio saugumo departamente. Naujasis rinktinės vadas susitikimo dalyviams pristatė savo darbus ir įgytą patirtį dirbant krašto apsaugos sistemoje, supažindino su rinktinės siekiais ir planais. Kalbėdamas, kad savanoriai yra didelis šalies gynybinis potencialas, vadas pabrėžė, jog savanorių bendravimas ir bendradarbiavimas su visuomene yra labai svarbus.

A. Mickus pasakojo, jog Vyčio apygardos 5-ojoje rinktinėje šiuo metu yra 9 pėstininkų kuopos, dislokuotos įvairiuose miestuose. Pasak vado, siekiama palaikyti ryšius su visomis savivaldybėmis, rasti bendrus sąlyčio taškus. Rajono meras J. Jarutis džiaugėsi, kad bendradarbiavimas su kariais savanoriais Kupiškio rajone vyksta nuolat, dalyvaujama įvairiose šventėse, tarp savanorių daugėja jaunimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video