2024/04/29

 

Klaida medžiotojui atsirūgs labai brangiai

Aplinkosaugininkai stebisi patyrusio medžiotojo aiškinimu – esą jis elnią sumaišė su šernu.
Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento nuotrauka

Kupiškėnas medžiotojų būrelio „Levuo“ atstovas G. J., matyt, dar ilgai prisimins elnienos skonį. Vilniaus kaimo (Skapiškio sen.) palaukėje, neturėdamas licencijos, jis nušovė tauriojo elnio patiną. Už brakonieriavimą jį sučiupusiems aplinkosaugininkams vyras teisinosi sumaišęs raguotąjį su šernu. Ši versija gamtos sergėtojų neįtikino. Įtariamojo laukia daugiau nei 20 tūkst. litų baudos ir automobilio bei šautuvo konfiskavimas.

Sumaišė su šernu

Tokio didelio brakonieriavimo Kupiškio rajone jau nebeprisimena ir patyrę medžiotojai. Rugsėjo 16-osios vakare Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos (GGA) inspekcijos pareigūnai vyko į Skapiškio seniūniją. Gautas pranešimas, kad čia, Vilniaus kaimo pamiškėje, nušautas elnias.

Radę žvėrį aplinkosaugininkai dar keturias valandas tykojo įvykio kaltininko, kol šis kartu su žmona paryčiais savo automobiliu atvyko pasiimti grobio.

Pamatęs jo laukiančius inspektorius vyras sutriko ir bandė aiškinti, kad vakare medžiodamas savo medžiotojų būrelio „Levuo“ plotuose, prie tykojimo bokštelio, pamatė ateinantį stambų žvėrį. Medžiotojas pasakojo palaikęs jį šernu ir šovęs. Tik priėjęs arčiau pamatė, kad tai suaugęs tauriojo elnio patinas.

G. J. aplinkosaugos inspektoriai surašė protokolą ir pradėjo tirti šią bylą. Iš medžiotojo paimtas automobilis „Renault Trafik“ ir kombinuotas medžioklinis šautuvas. Jie pagal dabartinę sugriežtintą tvarką turės būti konfiskuoti. Tai jau septintas kartas Lietuvoje, kai už neleistiną medžioklę konfiskuojamas ir prasižengėlio automobilis.

„Byla dar nagrinėjama, nutarimas nepriimtas, todėl atskleisti medžiotojo tapatybės negalime. Jis įtariamas sumedžiojęs taurųjį elnią, kai šiems žvėrims medžioti licencijos limitas jau buvo pasibaigęs“, – aiškino GGA inspekcijos vyr. specialistas Gytautas Stukas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video